Samsung produce un microchip de “megamemorie”

921 ori
<b>Samsung produce un microchip de &ldquo;megamemorie”</b>Samsung Electronics anunta ieri ca a reusit sa dezvolte un chip de memorie flash avansat, care va garata un spatiu de stocare urias, in special in cazul produselor digitale, cum ar fi music playerele. Chipul de memorie flash NAND ofera nu mai putin de...

Samsung Electronics anunta ieri ca a reusit sa dezvolte un chip de memorie flash avansat, care va garata un spatiu de stocare urias, in special in cazul produselor digitale, cum ar fi music playerele.

Chipul de memorie flash NAND ofera nu mai putin de 64GB spatiu de stocare, folosind componente ale circuitului care masoara doar 30 de nanometri. Samsung, cel mai mare producator de chipuri de memorie din lume a mentionat ca noul chip este  bazat pe o tehnologie extrem de fina. La urma urmei, un nanometru este a miliarda parte dintr-un metru, iar spre exemplu un fir de par uman masoara 80.000 de nanometri grosime, deci avem de-a face cu o tehnologie extrem de avansata in ce priveste marimea componentelor.

Producatorul a tinut sa mentioneze ca acesta este un act de pionierat, chipul reprezentand o premiera mondiala si marcand al optulea an consecutiv in care densitatea memoriei s-a dublat, dar si al saptelea an in care marimea raportata la nanometri s-a imbunatatit penru memoriile NAND flash. Compania a anuntat ca va incepe productia chipului in 2009, amintind si ca aceste memorii vor garanta un consum mai redus de energie electrica pentru gadgeturile care le incorporeaza.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×