Samsung şi ARM lucrează la procesoare de 7 nm care sar de 3 GHz

1.400 ori
<b>Samsung şi ARM lucrează la procesoare de 7 nm care sar de 3 GHz</b>Astăzi cei de la Samsung și ARM au anunțat încheierea unui parteneriat ce implică dezvoltarea unui procesor de nouă generație bazat pe procesul LPP de 7nm. Din câte reușim să aflăm, această soluție va fi echipată cu nuclee Cortex-A76 și va atinge

Samsung şi ARM au anunţat astăzi un parteneriat care implică dezvoltarea unui procesor bazat pe tehnologie de 7 nm LPP. E vorba despre un chipset cu core-uri Cortex-A76 şi care va putea fi tactat la peste 3 GHz. Samsung se va ocupa de producţia sa, dând naştere probabil unei noi generaţii Exynos, care se va afla la interiorul lui Samsung Galaxy S10 şi Samsung Galaxy X.

Producţia iniţială ar fi programată pentru a doua jumătate a lui 2018. CPU-ul cu core-uri Cortex-A76 a fost anunţat recent de ARM Holdings şi va fi pus la treabă în curând. Această generaţie de cipseturi se bazează pe procese LPP de 7 nm şi LPE de 5 nm. Anunţul a venit la Foundry Forum 2018 în Coreea de Sud, sub tutela Samsung. Rezultatul acestui proiect va fi un procesor cu consum redus şi foarte compact. SoC-urile au design ARM şi de producţie răspunde Samsung Foundry, pe bază de tehnologie 7LPP (7 nm Low Power Plus), dar şi 5LPE (5 nm Low Power Early).

Toate acestea operează împreună cu platforma physical IP Artisan de la ARM. Samsung a anunţat că tehnologia 7LPP va fi gata pentru procesul iniţial de producţie în a doua jumătate a lui 2018, iar 7LPP va aduce un consum ultra scăzut şi o administrare mai bună a spaţiului de la interiorul telefonului. Se continuă cu dezvoltarea procesului litografic Extreme Ultra Violet (EUV) şi totul ar trebui să fie gata în prima jumătate a lui 2019.

El pune bazele SoC-urilor de 5 nm, chiar mai mici şi mai efiicente decât cele de 7 nm. ARM pune la bătaie pe lângă tehnologia legată de core-uri şi platforma Artisan, arhitectura HD Logic, compilatoare de memorie şi library-uri de 1.8 V şi 3.3V. Noile core-uri promit tehnologie "la nivel de laptop", pe hârtie cel puţin. Le vedem la treabă la anul pe cele 7LPP.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×