Samsung și Oppo brevetează smartphone-uri cu display-uri secundare ce pot fi utilizate pentru captura selfie; Iată cele două abordări

1.354 ori
<b>Samsung și Oppo brevetează smartphone-uri cu display-uri secundare ce pot fi utilizate pentru captura selfie; Iată cele două abordări</b>În vara anului trecut cei de la Meizu lansau pe piață un telefon foarte interesant și anume modelul Pro 7 care sosea echipat cu un ecran secundar în spate ce putea fi utilizat și pentru captura foto. Acesta

Producătorul chinez Meizu ne-a adus pe piață în vara anului trecut și smartphone-ul Pro 7, un terminal echipat cu display secundar în spate care pe lângă rolul de a afișa data și informații despre notificări servea și pe post de "oglindă" pentru realizarea de selfie-uri folosind camera duală din spate. Aceasta este o modalitate prin care se poate renunța la senzorul frontal și astfel contribui la mărirea raportului screen to body, o idee de care țin cont atât Oppo, cât și Samsung care recent au primit noi brevete.

Brevet Samsung

Brevet Samsung

În cazul celor de la Samsung avem de-a face cu o invenție mai deosebită ce presupune utilizarea unui display cu o zonă superioară flexibilă care se întinde până în spate și care permite astfel realizarea de fotografii selfie cu modulul de cameră foto principal. Chiar și așa aflăm din cadrul brevetului că senzorul foto din față va fi păstrat, cu toate că în schițele asociate pe care le vedem aici nu se remarcă o asemenea componentă. 

Brevet Samsung

Pe lângă rolul de realizare al capturilor selfie cu camera din spate, acest ecran flexibil va oferi în partea superioară shortcut-uri rapide către conținutul dorit precum ni prezintă în cazul de față butoanele pentru playback audio/video. Ecranul secundar va putea dubla și conținutl afișat pe display-ul principal, o idee pe care am mai văzut-o aplicată pe ZTE Axon M. 

Brevet Oppo

Brevet Oppo

Trecând la brevetul primit de către Oppo, vedem aici o abordare mai clasică ce amintește fix de Meizu Pro 7 unde smartphone-ul va oferi un ecran de mici dimensiuni în partea din spate. Acesta ar putea avea diferite forme și aflăm că ar putea fi utilizat aici fie un panou LCD fie unul OLED flexibil menit să consume mai puțină energie. Ecranul secundar ar avea și alte utilizări pentru afișarea de notificări și shortcut-uri rapide.

Aici motivul implementării unei asemenea soluții este clar acela de a se obține un raport screen to body cât mai mare după cum ne arată și schița de mai sus. 

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×