Samsung brevetează o tehnologie ce permite reducerea la maxim a marginilor din jurul ecranului; Iată detalii

961 ori
<b>Samsung brevetează o tehnologie ce permite reducerea la maxim a marginilor din jurul ecranului; Iată detalii</b>Am văzut cu doar câteva zile în urmă un brevet primit de către Huawei ce făcea referire la o tehnologie nouă care permite reducerea la maxim a muchiilor din jurul ecranului, o tehnologie pe care și sud-coreenii de la Samsung o aveau în

Cu doar câteva zile în urmă descopeream un nou brevet marca Huawei, unul ce dezvăluia o modalitate găsită de către chinezi pentru a reduce la maxim muchiile din jurul ecranului și a se ajunge la conceptul edge-to-edge atât de râvnit la ora actuală. Am aflat că în momentul de față obținerea unui raport screen to body uriaș este greu de realizat, asta datorită tehnologiei aplicate pentru rama metalică a dispozitivelor.

Totuși, Huawei a găsit o metodă de a trece peste această limitare prin renunțarea la rama clasică și lipirea unor componente de tip benzi metalice (stânga-dreapta) direct pe carcasă. Brevetul Huawei indica și posibilitatea ca rezultatul final să presupună păstrarea unor margini foarte înguste în partea de jos și sus.

Acum descoperim fix o tehnologie identică a celor de la Samsung, dar cu o altă abordare la mijloc. În loc să lipească acele componente de care aminteam mai sus, sud-coreenii se vor folosi de benzi cu magneți puternici. De asemenea, în cazul de față este vorba despre 4 astfel de fâșii metalice (sus, jos, stânga și dreapta) - o modalitate prin care și acele margini de sus și jos ar urma să dispară aproape în întregime. 

Rămâne de văzut dacă aceste brevete vor fi puse curând în aplicare și ar fi interesant de aflat și care dintre cele două companii a venit prima cu ideea pentru că tehnologiile sunt aproape identice.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×