Samsung va investi 22 miliarde de dolari în industrii precum AI și 5G pe parcursul următorilor 3 ani

821 ori
<b>Samsung va investi 22 miliarde de dolari în industrii precum AI și 5G pe parcursul următorilor 3 ani</b>În vreme ce rivalul sud-coreean LG Electronics anunța o reducere a investițiilor programate pentru următorii ani, iată că Samsung face opusul, pregătind investiții serioase pe parcursul următorilor 3 ani. Astfel o sumă de peste 22 miliarde de dolari

Prin intermediul unui raport oficial sosit astăzi în presa online aflăm că sud-coreenii de la Samsung au planuri mari pentru viitor astfel că se pregătesc investiții de 22 miliarde de dolari în domenii precum Inteligența Artificială și alte tehnologii cum este cazul 5G-ului pe parcursul următorilor 3 ani. Se vor distribui fonduri și către industria ce se ocupă cu dezvoltarea de componente electronice pentru mașini, dar și în bio-farmaceutice.

Sud-coreenii au în plan și creșterea numărului de cercetători din cadrul centrelor AI globale aflate în UK, Canada, Rusia, SUA și Coreea de Sud, fiind dat drept țel atingerea numărului de 1000 angajați în acest segment. Se dorește dezvoltarea de soluții menite să conducă la transformarea industriei prin folosirea de tehnologie AI, dar și a soluțiilor 5G care vor crea noi oportunități în segmente ca șofatul autonom, robotică și Internet of Things. 

Aflăm că acești bani vin dintr-un plan de investiții de 161 miliarde de dolari în care sunt incluse și cheltuieli de investiții, pentru research și dezvoltare. Pe de altă parte, rivalii de la LG Electronics au anunțat o reducere a investițiilor cu 2.7 miliarde de dolari până în 2020, decizie ce a fost luată ca urmare a veniturilor scăzute și a prețurilor panourilor LCD care scad constant.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×