Samsung va rămâne lider de piaţă în zona smartphone în următorul deceniu, nu se teme de Huawei – CEO DJ Koh

1.346 ori
<b>Samsung va rămâne lider de piaţă în zona smartphone în următorul deceniu, nu se teme de Huawei – CEO DJ Koh</b>Huawei a tot urcat în top 5 producători smartphone în ultimii ani şi dacă deja i-a detronat pe cei de la Apple de pe locul 2, acum are ca ţinta locul întâi. Chinezii ar vrea poziţia în maxim un an, dar nici Samsung nu se lasă prea uşor

Huawei a tot urcat în top 5 producători smartphone în ultimii ani şi dacă deja i-a detronat pe cei de la Apple de pe locul 2, acum are ca ţintă locul întâi. Chinezii ar vrea poziţia în maxim un an, dar nici Samsung nu se lasă prea uşor, afirmând sus şi tare că va rămâne lider în zona smartphone în următorul deceniu.

Afirmaţia a fost făcută de către DJ Koh, CEO-ul Samsung Mobile şi a venit în cadrul unui interviu recent acordat publicaţiei franceze Le Figaro. E drept că în ultima vreme lucrurile nu au mers atât de bine, firma urmând să înregistreze o scădere de profit trimestrial de 60%, conform estimărilor experţilor.

Koh a mai declarat că tehnologiile futuriste, precum cele asociate telefoanelor pliabile, 5G şi AI vor fi cheia pentru că Samsung să îşi recâştige alura de lider. Toate aceste elemente au fost amintite ca un răspuns la o întrebare legată de posibila teamă a Samsung în faţa ameninţării Huawei de a urca pe locul întâi. Iată şi o parte din declaraţiile oficialului:

Ca lider global pe piaţa smartphone, prioritatea noastră este şi a fost întotdeauna să ne îmbunătăţim produsele şi serviciile, pentru a livra inovaţie important consumatorilor. Samsung a fost lider în piaţa smartphone 10 ani şi va rămâne aşa pentru următorii 10 ani, continuând să inoveze şi să îşi imagineze noi experienţe mobile.

Samsung are speranţe mari pentru pliabilul Galaxy Fold, pe care Koh nu îl consideră doar o categorie nouă, ci "următorul capitol din industria Mobile". Samsung Galaxy Fold ar urma să schimbe fundamental modul în care consumatorii îşi folosesc telefoanele, conform CEO-ului. Koh a mai amintit că Samsung are soluţii comerciale 5G gata de lansare şi că Galaxy S10 5G se vinde deja în Coreea de Sud.

Galaxy Fold intre timp vine pe 26 aprilie în SUA şi pe 3 mai în Europa. Afirmaţiile acestea sunt curajoase şi optimiste, dar cifrele nu mint. Huawei este în plină ascensiune şi chiar dacă seria Galaxy S10 a fost bine primită, lupta va fi foarte grea. Samsung se mişcă bine în zona midrange, cu o sumedenie de modele Galaxy A sau Galaxy M, care riscă totuşi să se canibalizeze în unele zone de pe glob.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×