Scanner-ul de amprente integrat în ecran nu va ajunge anul acesta pe smartphone-uri; o spun surse din industrie

1.080 ori
<b>Scanner-ul de amprente integrat în ecran nu va ajunge anul acesta pe smartphone-uri; o spun surse din industrie</b>Deși cu toții sperăm la un iPhone 8 cu scanner de amprente integrat în ecran, șansele ca acest lucru să se întâmple sunt aproape zero. O confirmă chiar surse din industrie ce precizează că tehnologia nu este gata pentru debut în 2017, fiind nevoie

Anul acesta ne așteptam și la debutul primelor smartphone-uri cu scanner de amprente integrat în ecran, lucru care din păcate nu se va mai întâmpla. Am aflat că sud-coreenii de la Samsung lucrau la o astfel de tehnologie pentru flagship-ul Galaxy S8 și că într-un final datorită rezultatelor nu tocmai favorabile au fost nevoiți să vină pe ultima sută de metri cu un senzor integrat în partea din spate, amplasare criticată de către consumatori.

Se pare că nici Apple nu va reuși să aducă această tehnologie pe iPhone-ul aniversar, asta dacă dăm crezare surselor din industrie. Un furnizor anonim susține că panourile OLED de 5.85 inch pe care Apple le va utiliza pentru iPhone 8 vin cu o parte metalică în spate pentru acomodarea tehnologiei 3D Touch, fiind astfel imposibilă utilizarea unui scanner de amprente integrat în ecran. 

Pentru că plasarea acestui senzor pe panoul din spate ar strica complet design-ul, singura soluție la care ne putem aștepta este ca Apple să vină cu o implementare similară celei de pe smartphone-urile Sony unde scanner-ul de amprente este integrat direct în butonul power/unlock lateral. Nu este exclusă nici posibilitatea ca americanii să renunțe complet la această tehnologie în favoarea autentificării faciale.

În altă ordine de idei știți că cei de la Qualcomm au prezentat o tehnologie de acest tip prin care scanarea amprentei se face chiar și prin ecran, companie ce testează sistemul alături de partenerul Vivo. Se așteaptă ca în 2018 să vedem rodul muncii celor două părți și sperăm ca până atunci tehnologia să fie perfecționată până la nivelul în care performanța va fi identică cu cea oferită de senzorii de amprente standard.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×