Încă o țară are un dinte contra Huawei: Noua Zeelandă respinge utilizarea echipamentelor de reţea produse de compania din China

702 ori
<b>Încă o țară are un dinte contra Huawei: Noua Zeelandă respinge utilizarea echipamentelor de reţea produse de compania din China</b>Anul 2018 nu a fost tocmai roz pentru Huawei dacă luăm în calcul piedicile puse în cale în special de către SUA, țară ce i-a alungat pe chinezii și pe dispozitivele sale. Acum aflăm că și Noua Zeelandă le-a pus gând rău celor de la Huawei

În ultimul an Huawei a început să fie respinsă pe câteva pieţe de pe glob, în segmentul de echipamente de reţea. În SUA începeau semnalele încă din 2012, iar în vara acestui an reacţiona Marea Britanie, cu îngrijorări manifestate legat de spionaj. Australia respingea la rândul său colaborarea cu Huawei în vară, iar acum a venit momentul ca Noua Zeelandă să reacţioneze.

Au trecut 3 luni de când autorităţile australiene au interzis dezvoltarea de reţele 5G la nivel local pe bază de echipament Huawei. Noua Zeelandă a atras atenţia că agenţia sa de securitate a interzis operatorului Spark să folosească echipamente 5G deja construite de Huawei. Au fost citate obişnuitele îngrijorări cu privire la securitatea naţională.

Spark este unul dintre marii operatori din Noua Zeelandă şi primul care a cerut autorităţilor aprobările necesare pentru implementarea de infrastructură 5G. Generalul Andrew Hampton de la Biroul de Securitate al Guvernului a afirmat că există un risc major de securitate. Huawei a transmis deja o replică, prin intermediul Ministrului de Externe, Geng Shuang, care şi-a manifestat îngrijorarea cu privire la situaţie. A subliniat că Huawei are peste 20 de contracte pentru 5G pe glob, care sunt deja semnate şi că nu există vreun motiv de griji.

Huawei a dezvoltat infrastructura Noii Zeelande de la implementarea 4G încoace, investind peste 270 de milioane de dolari. Diferențele între tehnologia 5G şi cea 4G şi 3G fac ca noua infrastructură să fie mai vulnerabilă la spionaj, conform agenţiilor locale de securitate. Pe fondul războiului comercial între SUA şi China şi al ţărilor aliate SUA care adoptă aceeaşi strategie de respingere Huawei, există griji că ar putea începe o criză financiară globală în curând.

Ambasadorul chinez în SUA, Cui Tiankai a făcut aceste avertizări, afirmând că ar putea pica pieţele globale. A amintit şi că Trump se va întâlni cu preşedintele chinez Xi Jinping în această săptămână, putând încheia războiul comercial.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×