Se reconfirmă faptul că riscul de supra-încălzire pentru HTC One M9 dispare odată cu noua versiune software

Autor:  | Publicat în:  HTC 1.244 ori
<b>Se reconfirmă faptul că riscul de supra-încălzire pentru HTC One M9 dispare odată cu noua versiune software</b>Săptăm&acirc;na trecută situația lui HTC One M9 devenea brusc mult mai incertă ca urmare a unor imagini ce au făcut v&acirc;lvă pe internet. Aceste fotografii ne prezentau cum telefonul atinge temperatura de 55 grade după rularea unui test...

Săptămâna trecută situația lui HTC One M9 devenea brusc mult mai incertă ca urmare a unor imagini ce au făcut vâlvă pe internet. Aceste fotografii ne prezentau cum telefonul atinge temperatura de 55 grade după rularea unui test benchmark, în acest caz fiind vorba despre GFXBench.

Totuși, ca urmare a noului update distribuit de către HTC pentru modelul One M9 ce se află pe masa de teste a publicațiilor tech, acest risc de supra-încălzire dispare. Aceeași publicație ce ne prezenta testul făcut cu scannerul termic, ne prezintă acum ediția refăcut cu smartphone-ul HTC ce rulează noul soft.

Observăm că telefonul are temperatura mai scăzută, acesta fiind de 41.7 grade acum. Pentru ca temeperatura să scadă, cei de la HTC au recurs la thermal throttling, proces prin care temperatura maximă de funcționare a telefonului este redusă și astfel riscul de supra-încălzire este evitat.

Totuși, acest lucru înseamnă că procesorul Snapdragon 810 și chip-ul grafic vor funcționa la o frecvență mai mică față de cea promisă inițial, performanța fiind redusă. Rămâne de văzut cum vor fi vânzările noului model și dacă compania taiwaneză va schimba pe viitor chip-ul produs de Qualcomm cu unul MediaTek, sau de ce nu, Exynos.

⚡ Cum poți beneficia de reduceri de până la 300 euro pentru device-uri dacă alegi pachetul de servicii Orange Love. Află de aici!
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×