Servicii WiMAX in Romania din noiembrie si servicii 3G prin retele 2G

1.461 ori
<b>Servicii WiMAX in Romania din noiembrie si servicii 3G prin retele 2G</b>Radiocom va lansa luna viitoare in premiera servicii WiMAX in Romania, investitia in acest serviciu putand ajunge la 100 de milioane de euro, ne informeaza Dailybusiness. In acelasi timp, ANC propune spre consultare un proiect ce presupune utilizarea...

Radiocom va lansa luna viitoare in premiera servicii WiMAX in Romania, investitia in acest serviciu putand ajunge la 100 de milioane de euro, ne informeaza Dailybusiness. In acelasi timp, ANC propune spre consultare un proiect ce presupune utilizarea benzilor ce furnizeaza servicii de comunicatii de generatie a doua pentru a furniza servicii 3G.

Revenind la lansarea WiMAX in Romania, Mircea Cazan, presedintele Radiocom declara recent ca au fost efectuare numeroase teste regionale in ultimele luni, cu rezultate pozitive. WiMAX este urmatorul pas dupa conexiunile de tip 3G, tehnologia folosind transmisii 4G, ce ofera viteze si acoperiri mai mari. In plus, acest tip de conectivitate asigura si furnizarea serviciilor de televiziune mobila via transmisii TV pe mobil.

ANC doreste ca operatorii care folosesc benzile de 900 si 1800 MHz sa poata furniza servicii 3G prin intermediul acestora, companiile care utilizeaza benzile fiind in acest moment Orange Romania, Vodafone Romania si Cosmote Romanian Mobile Telecommunications. Ele folosesc frecventele doar pentru furnizarea serviciilor de generatie a doua, specifice sistemelor GSM. Prin intermediul sistemelor UMTS (servicii multimedia si de transmisii date), operatorii anterior mentionati, care detin licentele pentru benzile de 900 si 1800 MHz vor putea oferi servicii de comunicatii de generatie a treia.

Sursa: ANC si Daily Business

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×