Sharp Aquos R anunţat oficial în Japonia, vine cu Snapdragon 835, AI nou pe nume EMOPA şi cameră de 22,6 megapixeli, la o diagonală de ecran de 5,3 inch

2.473 ori
<b>Sharp Aquos R anunţat oficial în Japonia, vine cu Snapdragon 835, AI nou pe nume EMOPA şi cameră de 22,6 megapixeli, la o diagonală de ecran de 5,3 inch</b>Marţi e cea mai prolifica zi a săptămânii când vine vorba de lansări de terminale noi şi deşi după zilele libere de paşte tindem să considerăm ziua de azi zi de luni, noile anunţuri ne vor pune rapid pe sine vis-a-vis de realitate. Cum spuneam şi în..

Marţi e cea mai prolifică zi a săptămânii când vine vorba de lansări de terminale noi şi deşi după zilele libere de Paşte tindem să considerăm ziua de azi zi de luni, noile anunţuri ne vor pune rapid pe șine vis-a-vis de realitate. Cum spuneam şi în titlu, Sharp a anunţat Aquos R, după ce săptămână trecută am văzut un alt terminal în ograda producătorului nipon (Sharp Z3). 

Sharp Aquos R

De data aceasta avem parte de un telefon ce la prima vedere pare compact și vine cu display IGZO WQHD cu diagonală de 5,3 inch şi rezoluţie 1440x2560 pixeli, integrat într-o carcasă ce se prezintă sub dimensiunile de 153×74×8.7mm, deci destul de mare totuși. Display-ul oferă suport HDR 10 pentru redare content 4K HDR şi promite o experienţă de vizionare de înaltă calitate. Telefonul vine cu procesor Qualcomm Snapdragon 835, 4GB RAM şi 64GB memorie internă, iar bateria va fi o unitate de 3160 mAh

De asemenea primim conector USB Type-C și jack audio, dar beneficiem și de conexiune Bluetooth 5.0 în cazul lui Sharp Aquos R. Nu va lipsi nici senzorul de amprente care în acest caz e unul frontal, iar un element deloc de neglijat este faptul că handsetul e rezistent la apă şi praf, deţinând certificatul IPX 8.

Camera lui Sharp Aquos R

Despre camera principală aflăm că are un senzor de 22,6 pixeli cu obiectiv a cărei deschidere este de F1.9 (wide angle, echivalentul a unui obiectiv de 22 mm). Oferă de asemenea autofocus rapid, stabilizare optică a imaginii combinat cu stabilizare electronică, ce se aplică doar în cazul capturii video.

Sharp Aquos R, ROBOKUKU, EMOPA

Ca accesorii şi sistem de operare şi interfaţa mai trebuie să aflaţi că Aquos R vine cu Android 7.1 Nougat şi un AI ce a fost şi el anunţat tot cu această ocazie, pe nume EMOPA, care după cum ne arată şi numele, e axat pe emoţii. Acesta poate funcţiona independent sau combinat cu un accesoriu de tip dock numit destul de haios ROBOKUKU. EMOPA e capabil să răspundă la apelativul “Hello EMOPA” şi vă poate recunoaşte faţa prin senzorul foto frontal de 16 megapixeli. AI-ul Sharp vă va putea informa despre ştiri, vreme, va putea seta alarma şi va afişa informaţii utile în funcţie de locaţie şi habitat, în lockscreen. 

Sharp Aquos R

Informaţii legat de preţ nu avem, dar telefonul se prezintă ca fiind un high-end pur-sânge şi estimez că el va putea fi cumpărat pentru aproximativ 800 euro. Evident nu mă aştept să fie lansat şi internaţional, ştiut fiind faptul că Sharp n-a lansat demult telefoane la nivel global, păstrându-le pentru piaţa niponă.

Sharp Aquos R

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×