Sindicatele din Germania boicoteaza Nokia

1.036 ori
<b>Sindicatele din Germania boicoteaza Nokia</b>Sindicatele germane au indemnat ieri consumatorii sa boicoteze produsele Nokia, in semn de protest pentru decizia producatorului de terminale de a inchide fabrica de la Bochum. Nokia afirma cu 2 zile in urma ca doreste sa isi mute productia in regiuni...

Sindicatele germane au indemnat ieri consumatorii sa boicoteze produsele Nokia, in semn de protest pentru decizia producatorului de terminale de a inchide fabrica de la Bochum.

Nokia afirma cu 2 zile in urma ca doreste sa isi mute productia in regiuni unde costurile sunt mai scazute, afirmand si ca fabrica din Bochum, Germania nu este competitiva. Compania a anuntat ca va face si 2300 de concedieri in aceasta perioada. Guvernul german i-a indemnat pe cei de la Nokia sa se gandeasca mai bine daca doresc sa inchida fabrica si au amenintat ca vor bloca orice ajutor al UE pentru procesul de inchidere a intreprinderii.

Imagini cu fosti angajati ai fabricii agitand telefoane Nokia in semn de protest au aparut in paginile ziarelor germane ieri. Politicienii autohtoni au declarat ca inchiderea fabricii dupa ce producatorul finlandez primise fonduri UE este scandaloasa. Intre timp Nokia afirma ca salariile costa in Germania de aproape 10 ori mai mult decat in Romania, de exemplu, tara in care gigantul telefoniei mobile planuieste sa isi mute productia. Cu toate protestele din partea autoritatilor germane, se pare totusi ca Nokia nu va reveni asupra deciziei sale de a inchide fabrica din Bochum, Germania.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×