Sistemul Apple Pay boicotat de retailerii care pregătesc propriile sisteme de plăți

Autor:  | Publicat în:  Apple 659 ori
<b>Sistemul Apple Pay boicotat de retailerii care pregătesc propriile sisteme de plăți</b>Odată cu sosirea lui Apple Pay cu iOS 8.1 cu o săptămână în urmă, a început o nouă eră a plăților cu mobilul, una pe care anumiți retaileri nu sunt gata să o primească cu brațele deschise. Se pare că o serie de comercianți au pus piedici...

Odată cu sosirea lui Apple Pay cu iOS 8.1 cu o săptămână în urmă, a început o nouă eră a plăților cu mobilul, una pe care anumiți retaileri nu sunt gata să o primească cu brațele deschise. Se pare că o serie de comercianți au pus piedici în calea funcționării acestui sistem, dezactivând suportul Apple Pay de pe cititoarele NFC din magazinele lor.

Firme precum Walmart, Kmart, 7-Eleven sau Best Buy concurează cu Apple la acest capitol și doresc implementarea propriului sistem de plăți. Aceste companii formaseră și o alianță în 2012 cu rolul de a crea un standard comun pentru plăti și o soluție software pe care o cunoaștem drept CurrentC. Ea se va lansa în 2015, iar până atunci Apple Pay nu va fi suportat de acești retaileri. Până și lanțul de farmacii Rite Aid a abordat această strategie, dezactivând suportul Apple Pay, dar și cel Google Wallet.

Această luptă pentru controlul pieței de plăti cu mobilul creează și probleme între comercianți și bănci. Băncile au susținut cu mare entuziasm Apple Pay încă din prima zi, văzând în acest sistem o metodă de a plăti mai mult cu cardul și mai puțin cu cash. în realitate sunt puține companiile mari care suporta Apple Pay, lista incluzând 34 de parteneri, dintre care unul este chiar Apple, iar 8 sunt segmente ale lanțului sportiv Foot Locker.

între timp nici măcar o bancă nu susține CurrentC, dar dacă această luptă contra lui Apple Pay continuă, atunci și băncile ar putea fi forțate să cedeze. Va câștiga oare Apple războiul?

Material Video Promovat

(Huawei P30 Pro Review, detalii aici)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×