Nokia ar putea reintra pe piața smartphone-urilor, dar nu prea curând

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.256 ori
<b>Nokia ar putea reintra pe piața smartphone-urilor, dar nu prea curând</b>Cu câteva zile în urmă aflam că Nokia a înregistrat rezultate financiare foarte bune în al treilea trimestru al acestui an, iar azi aflăm și detalii legate de planurile viitoare ale finlandezilor. Ele au venit în cadrul conferinței în care au...

Cu câteva zile în urmă aflam că Nokia a înregistrat rezultate financiare foarte bune în al treilea trimestru al acestui an, iar azi aflăm și detalii legate de planurile viitoare ale finlandezilor. Ele au venit în cadrul conferinței în care au fost anunțate veniturile pe trimestrul 3.

Reprezentanții Nokia din Finlanda au declarat că brandul acestei companii este foarte valoros, prin ușurința cu care este recunoscut în zona de telefonie și terminale mobile. Apoi Nokia a declarat că fix în acea zonă nu pot opera încă, oferind astfel indicii că pe viitor ar putea reveni în acest segment. Deocamdată Microsoft deține Nokia Devices & Services și din câte știam contractul impus la achiziția acestui segment implica și interdicția ramurilor Nokia independente din Finlanda de a folosi propriul brand pentru terminale mobile timp de câțiva ani.

Având în vedere apropierea de Android a celor de la Nokia, cu HERE Maps lansat pe toate terminalele Android și Z Launcher și el disponibil, nu am fi deloc surprinși că viitoarele modele de telefoane ale nordicilor să aibă platformă mobilă Google la bord. Se discuta la un moment dat și despre un smartwatch sub brandul HERE, dar nimic nu e clar încă legat de acel proiect. în aceste condiții nu putem decât să ne întrebăm de ce a mai cumpărat Microsoft acea secțiune dacă ea va renaște oricum într-o nouă formă peste câțiva ani la Nokia independentă?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×