Xiaomi Mi 5 nu are o cameră chiar de top, conform unui test DxOMark, care ne confirmă opiniile

2.116 ori
<b>Xiaomi Mi 5 nu are o cameră chiar de top, conform unui test DxOMark, care ne confirmă opiniile</b>Pe mâinile celor de la DxOmark a ajuns de curând și Xiaomi Mi 5 - un smartphone ce nu impresionează la capitolul fotografiere. Și noi am specificat acest lucru odată cu acea comparație serioasă prin care am pus față în față terminal ca Samsung Galaxy S7,

Sunt sigur că aţi savurat deja materialul comparativ între Xiaomi Mi 5, Samsung Galaxy S7 şi Huawei P9, cu acea lungă serie de fotografii şi clipuri realizate de noi în paralel cu telefoanele. Cu acea ocazie am aflat că Xiaomi Mi 5 nu are chiar o cameră impresionantă şi câteva aspecte ale sale nu prea sunt multumitoare. Descoperirile noastre sunt confirmate acum şi de testul DxOMark.

Acest site e specializat pe teste foto şi afirmă că Mi 5 nu se ridică la înălţimea aşteptărilor, la cateva capitole, dar e excelent la altele. Avem de-a face aici cu un senzor Sony IMX298 Exmor RS de 16 megapixeli, acelaşi de pe Huawei Mate 8 şi Oppo R9 Plus. Xiaomi s-a lăudat mult cu stabilizarea sa optică pe 4 axe, dar la final am obţinut clipuri care nu sunt chiar optim stabilizate.

Iar stabilizarea se simte pozitiv doar în anumite situaţii, in special cele low light. DxOMark a lăudat autofocalizarea în condiţii de lumină puternică, dar şi expunerea, în vreme ce la interior lucrurile nu au stat deloc bine. Textura a fost şi ea apreciată, dar cantitatea de zgomot în condiţii de lumină artificială sau la interior a fost nesatisfăcătoare.

Mă surprinde că DxOMark nu a remarcat şi culorile artificiale surprinse de model, dar şi camera selfie excelenta totuşi. Suntem de acord cu expunerea şi balansul de alb bune şi cu autofocalizarea rapidă totuşi. Practic, concluzia rămâne aceeaşi: o cameră cam cu 10% sub flagshipurile mari din acest an.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×