Sistemul de operare Mozilla Boot2Gecko acum În imagini; Iată interfața Gaia!

1.011 ori
<b>Sistemul de operare Mozilla Boot2Gecko acum În imagini; Iată interfața Gaia!</b>Aflam anul trecut ca Mozilla, creatorul browserului Firefox lucrează acum la propriul sistem de operare, cunoscut sub numele de Boot2Gecko (B2G), iar acum avem șansa să aruncăm o primă privire asupra unor capturi de ecran din acest OS. Interfața...

Aflam anul trecut ca Mozilla, creatorul browserului Firefox lucrează acum la propriul sistem de operare, cunoscut sub numele de Boot2Gecko (B2G), iar acum avem șansa să aruncăm o primă privire asupra unor capturi de ecran din acest OS. Interfața platformei și întreg sistemul vor fi construite pe baza tehnologiilor Web și se vor baza pe Gecko, un engine de randare HTML folosit și de Firefox.

Se pare că Mozilla lucrează din greu la acest proiect, de vreme ce au ajuns deja în acest stadiu. B2G va avea parte de o demonstrație în cadrul Mobile World Congress, eveniment care debutează la finalul acestei luni. Brendan Eich de la Mozilla a anunțat pe Twitter că proiectul a atras numeroși parteneri. Ultima oară când se vorbea de B2G, se vehicula o lansare în trimestrul 2 al acestui an, perioada de care ne apropiem de altfel. Avantajul aici este utilizarea tehnologiilor HTML și JavaScript, cu care se lucrează foarte rapid.

în ce îl privește pe Boot2Gecko, sistemul de operare are 3 straturi principale: Gonk, Gecko și Gaia. Primul include kernelul Linux, zona de telefonie și alte componente low level de sistem, în vreme ce Gecko se ocupă de randare, iar Gaia este interfața de utilizator, pe care o puteți vedea în imaginile din articol. După cum se vede și în capturile de ecran, interfața este minimalista și incompletă, dar ne oferă o viziune-preview asupra felului în care va arăta OS-ul odată finalizat.

Orice modificare de interfață din B2G se va produce cu ajutorul HTML și CSS, deci vor putea fi aplicate teme și stiluri variate, până să se găsească un UI arătos. Există aici și o mare flexibilitate, astfel că producătorii care vor adopta acest OS își vor putea personaliza fără probleme lookul telefoanelor lor.

Mozilla Boot2Gecko

Mozilla Boot2Gecko

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×