Smartphone open-source OpenMoko la pretul de doar 399 de dolari

Autor:  | Publicat în:  Gadgets 1.057 ori
<b>Smartphone open-source OpenMoko la pretul de doar 399 de dolari</b>OpenMoko FreeRunner este un handset open-source, mult-asteptat de catre developeri, iar compania sa producatoare a anuntat pretul la care terminalul va fi disponibil catre finalul lunii in curs: 399 de dolari. Spre deosebire de predecesorul sau, Neo 1973,...

OpenMoko FreeRunner este un handset open-source, mult-asteptat de catre developeri, iar compania sa producatoare a anuntat pretul la care terminalul va fi disponibil catre finalul lunii in curs: 399 de dolari.

Spre deosebire de predecesorul sau, Neo 1973, vandut in varianta standard sau avansata, vom vedea modelul FreeRunner disponibil intr-o singura varianta cu pretul de 399 de dolari. Terminalul nu va sosi cu o carcasa extra, accesorii, sau retusuri de lux, dar nici cu un "debug board", care va costa acum 99 de dolari. In cazul in care handsetul va fi cumparat de universitati sau companii mici, acestea vor beneficia de pana la 10 unitati OpenMoko, la pretul de 369 de dolari pe telefon.

OpenMoko intentioneaza sa ofere si accesorii bonus pentru cei care comanda primii noile terminale. FreeRunner, ca si predecesorul sau, foloseste baterii standard Nokia si incarcatoare USB pentru a mentine costurile de development scazute. Schitele pentru carcasa telefonului sunt deja disponibile online, astfel ca prototipurile vor fi usor de creat. FreeRunner include un procesor de 400MHz, Bluetooth 2.0, WiFi, slot microSD si accelerometre in 3 axe. La ora actuala, terminalele sunt in faza de testare, inainte de marea lansare, iar FreeRunner va fi lansat in aceasta luna.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×