Smartphone-ul a Împlinit 20 de ani de existență! Iată-l pe primul astfel de model: IBM Simon Personal Communicator

1.534 ori
<b>Smartphone-ul a Împlinit 20 de ani de existență! Iată-l pe primul astfel de model: IBM Simon Personal Communicator</b>Fie că vă vine să credeți sau nu, smartphone-urile au împlinit în acest weekend 20 de ani de existență. Se pare că au trecut 20 de ani de când IBM Simon Personal Communicator era lansat, iar terminalul îl vedeți mai jos. Acesta debuta pe 23...

Fie că vă vine să credeți sau nu, smartphone-urile au împlinit în acest weekend 20 de ani de existență. Se pare că au trecut 20 de ani de când IBM Simon Personal Communicator era lansat, iar terminalul îl vedeți mai jos. Acesta debuta pe 23 noiembrie 1992 la COMDEX și purta numele de cod Angler la acea vreme.

Smartphone-ul efectua apeluri, afișa liste de contacte și sarcini, emailuri și chiar și aplicații third party erau disponibile. Produsul a fost pus în vânzare în 1994 prin parteneriatul IBM cu BellSouth, care a devenit în ziua de azi o parte din AT&T. Prețul lui Simon era de 899 dolari, adică 1400 de dolari pentru 2012 și asta cu abonament pe 2 ani la Bell South. Există păreri împărțite despre "primul smartphone" și am auzit voci care susțin că Nokia N95 a fost cu adevărat primul smartphone, în vreme ce alții afirmă că iPhone 1 a fost de fapt primul.

Simon s-a vândut în aproape 50.000 de unități în 6 luni, iar prețul sau scăzuse la 599 de dolari în culmea succesului său. Simon era un telefon destul de bine dotat, oferind și un calculator, un note pad, manager de fișiere și reușind chiar să trimită și primească faxuri. Dotările acestui model includeau un display de 4.5 inch cu afișaj alb/negru, rezoluție de 160 x 293 pixeli și panou LCD. Acesta suporta input prin stylus, iar alte specificații includeau 1 MB RAM și posibilitatea de a stoca 1 sau 1.8 MB folosind carduri de memorie.

Procesorul era un Vadem 16 MHz, iar bateria era o unitate Nickel-Cadmium, care oferea o oră de convorbiri. Ne vom aminti oare cu nostalgie de Galaxy S III peste 20 de ani, când vom avea telefoane 64 core?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×