Smartphone-urile generează 60% dintre infecţiile cu malware din reţelele mobile, arată un studiu Nokia

Autor:  | Publicat în:  Securitate 1.038 ori
<b>Smartphone-urile generează 60% dintre infecţiile cu malware din reţelele mobile, arată un studiu Nokia</b>Mă fascinează de fiecare dată c&acirc;nd văd &icirc;n magazinele de aplicaţii de pe mobil softuri care promit să va ia temperatura sau scaneze amprenta, chiar dacă un device nu are dotările hardware necesare. Acele aplicaţii sunt clar viruşi şi...

Mă fascinează de fiecare dată când văd în magazinele de aplicaţii de pe mobil softuri care promit să va ia temperatura sau scaneze amprenta, chiar dacă un device nu are dotările hardware necesare. Acele aplicaţii sunt clar viruşi şi totuşi utilizatorii le descarcă. Nu e de mirare deci că smartphone-urile sunt responsabile cu 60% din infecţiile din reţelele mobile.

Informaţia vine de la un studiu Nokia (Threat Intelligence Report), care a semnalat şi creşterea de cantitate a aplicațiilor malware pe iOS. Între timp pe Android a crescut complexitatea atacurilor şi există acum şi ransomware. Acesta din urmă e acel hack care îţi ţine terminalul ostatic şi îţi ia datele personale, blocându-le cu o limită de timp până plăteşti atacatorul prin PayPal sau cu cardul.

In luna octombrie a anului trecut, cantitatea de malware de pe iPhone a reprezentat 6% din infecţiile totale. XcodeGhost e un exemplu de astfel de hack, injectat în aplicaţii printr-un SDK compromis şi folosit de dezvoltatorii chinezi. Deşi Apple a înlăturat aplicaţiile maliţioase din Store, unele au scăpat neatinse.

Soluţiile Nokia promit contracararea malware-ului, găsindu-l în reţea şi oprindu-l înainte să ajungă pe device.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×