Smartphone-urile la putere! Vanzarile globale au atins 77 milioane de unitati in ultimul trimestru

Autor:  | Publicat în:  Statistici telefone 1.087 ori
<b>Smartphone-urile la putere! Vanzarile globale au atins 77 milioane de unitati in ultimul trimestru</b>Conform unui studiu realizat recent de catre Strategy Analytics, vanzarile de smartphone-uri la nivel global au crescut cu 78% in ultimul trimestru. Astfel, a fost atins un record de 77 milioane de unitati livrate in ultimele 3 luni ale lui 2010. La...

Conform unui studiu realizat recent de catre Strategy Analytics, vanzarile de smartphone-uri la nivel global au crescut cu 78% in ultimul trimestru. Astfel, a fost atins un record de 77 milioane de unitati livrate in ultimele 3 luni ale lui 2010. La aceasta crestere semnificativa au contribuit producatori importanti precum Apple, Research in Motion si Nokia.

Creatorul lui iPhone a atins o cota de piata de 18% in segmentul smartphone, aflandu-se imediat in spatele celor de la Nokia, care continua sa domine aceasta piata cu 34.4%. Cresterea cu 78% a vanzarilor de smartphone-uri este cea mai accentutata din ultimii 5 ani, conform lui Neil Mawston, director la Strategy Analytics.

Volumul de vanzari este pus pe seama cererii crescute din partea publicului, care pune o presiune destul de mare asupra producatorilor de componente. Astfel, ne asteptam la probleme cu stocurile de componente cu putin inaintea sarbatorilor de iarna. Sa vedem daca cifrele din tabelul de mai sus se vor schimba in trimestrul urmator, odata cu aparitia pe piata a primelor smartphone-uri Windows Phone 7.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×