SolidEnergy este un startup MIT, care are un proiect de baterie ce ar putea dubla funcționarea smartphone-urilor

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 776 ori
<b>SolidEnergy este un startup MIT, care are un proiect de baterie ce ar putea dubla funcționarea smartphone-urilor</b>Originile bateriilor de smartphone din ziua de azi stau în unitățile Li-Ion pe care Sony a început să le vândă în 1991. Conceptul de baza e în mare același, cu baterii cu anozi bazați pe grafit, care au dezavantajul capacității limitate de...

Originile bateriilor de smartphone din ziua de azi stau în unitățile Li-Ion pe care Sony a început să le vândă în 1991. Conceptul de baza e în mare același, cu baterii cu anozi bazați pe grafit, care au dezavantajul capacității limitate de stocare a energiei. Ei bine, un startup MIT vrea să rezolve această problema.

SolidEnergy a creat o baterie Li-Ion cu un anod metalic foarte subțire și care crește densitatea unității la 1200 Watts ora pe litru. Astfel se dublează practic capacitatea bateriilor actuale cu anod de grafit. Anodul SolidEnergy este o bucată subțire de litiu pe cupru, care măsoară o cincime din dimensiunea unui anod din grafit.

Acest startup oferă și electrolitul pentru baterie, care are avantajul că poate opera la temperatura camerei. De obicei, acest fluid necesită temperaturi ridicate. Această reducere de dimensiune a anodului poate însemna fie baterii mai mici, fie capacități crescute. Deja SolidEnergy lucrează la un modul de baterie pentru telefoanele Project Ara.

Următorul pas îl reprezintă bateriile pentru automobile, conform reprezentanților companiei.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×