Sony ar putea cumpăra unitatea de producţie de senzori foto a celor de la Toshiba

805 ori
<b>Sony ar putea cumpăra unitatea de producţie de senzori foto a celor de la Toshiba</b>Cei de la HTC nu au fost prea inspiraţi &icirc;n acest an, atunci c&acirc;nd au optat pentru un senzor foto Toshiba pe HTC One M9, dar asta nu opreşte Toshiba din a fi un jucător destul de insemnat pe această piaţă, deşi cu siguranţă nu...

Cei de la HTC nu au fost prea inspiraţi în acest an, atunci când au optat pentru un senzor foto Toshiba pe HTC One M9, dar asta nu opreşte Toshiba din a fi un jucător destul de insemnat pe această piaţă, deşi cu siguranţă nu atât de mare precum Sony. Ei bine, conform celor de la Reuters, Sony ar fi pus ochii pe unitate deproducţie a senzorilor foto de la Toshiba.

Toshiba este în plin proces de restructurare şi ar avea nevoie de fonduri în plus ce e drept. Sony e de departe lider în zona de senzori de imagine CMOS folosiţi pentru smartphone-uri şi unele unităţi DSLR, cu o cotă de piaţă de 40.2% în anul 2014. Samsung are la rândul său o poziţie importanta în acest top, dar Sony şi-ar consolida dominaţia definitiv prin înglobarea diviziei optice Toshiba.

Aflam la un moment dat că senzorii foto Sony sunt atât de populari încât compania japoneza abia face faţă cererii. Ca urmare fabricile de senzori au fost mărite de 2 ori în acest an, cele de la Nagasaki şi Yamagata, conform surselor oficiale. Printre clienţii Sony se numără şi Apple şi Xiaomi. Toshiba are în schimb o perioadă neagră, după ce a fost acuzată că a supraestimat veniturile pe ultimii 7 ani, iar CEO-ul său şi-a dat demisia.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×