Sony brevetează senzori de cameră ascunși sub display, urmează controlul prin gesturi

Autor:  | Publicat în:  Sony 885 ori
<b>Sony brevetează senzori de cameră ascunși sub display, urmează controlul prin gesturi</b>Cu ceva timp în urmă am văzut în acțiune o tehnologie care îi permitea unui utilizator de telefon sau tableta să controleze un browser web folosind camera frontală a device-ului. Aceasta interpreta mișcările ochilor utilizatorului si dădea...

Cu ceva timp în urmă am văzut în acțiune o tehnologie care îi permitea unui utilizator de telefon sau tableta să controleze un browser web folosind camera frontală a device-ului. Aceasta interpreta mișcările ochilor utilizatorului si dădea scroll paginii în funcție de privirea sa. Dacă acea tehnologie era în stadiu de prototip, noul brevet de la Sony ar putea aduce-o în actualitate în curând.

Se pare că Sony dorește să încorporeze senzori de cameră sub display-urile smartphone-urilor, astfel că veți putea controla handseturile fără a le atinge, ci doar prin gesturi. Există deja un brevet pentru această tehnologie și el mai trebuie doar aprobat și pus în aplicare. Conform documentelor oficiale, Sony va plasa 4 senzori sub display: senzorul de proximitate, cel de luminozitate, cel pentru amprente și cel pentru cameră. Se menționează și faptul că va fi folosit pe device un material care va face ca senzorii să nu fie vizibili sub ecran.

îmi imaginez aici, pe lângă controlul prin gesturi vom avea parte și de videoconvorbiri de o calitate ridicată, de vreme ce sub display se poate ascunde un senzor pentru cameră mai mare și mai puternic. Dacă tot avem atât de multe telefoane 4G LTE pe piață, de ce să nu avem și videoconvorbiri 1080p? Revenind la controlul prin gesturi fără a atinge terminalele, aceasta tehnologie nu este total nouă, deoarece spre exemplu și modelul Sony Xperia Sola dispune de astfel de interacțiuni, dar sub altă formă (floating touch).

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×