NVIDIA spune că o parte din arhitectura Kepler GPU va fi portată și pe smartphone-urile de top

Autor:  | Publicat în:  NVIDIA 825 ori
<b>NVIDIA spune că o parte din arhitectura Kepler GPU va fi portată și pe smartphone-urile de top</b>NVIDIA a lansat Tegra 3 în urmă cu câteva luni și nici nu au sosit pe piață telefoanele lansate la MWC Barcelona 2012 cu Tegra 3: HTC One X, ZTE Era, LG Optimus 4X HD că deja ne vorbește de o noua generație de GPU. Trebuie să spun că este doar...

NVIDIA a lansat Tegra 3 în urmă cu câteva luni și nici nu au sosit pe piață telefoanele lansate la MWC Barcelona 2012 cu Tegra 3: HTC One X, ZTE Era, LG Optimus 4X HD că deja ne vorbește de o noua generație de GPU. Trebuie să spun că este doar o informație oferită la lansarea Kepler GPU - destinat calculatoarelor de tip desktop.

Un mail intern trimis de CEO-ul NVIDIA - Jen-Hsun Huang - spune că procesorul grafic ce combină performanța cu consumul de energie redus va fi implementat de la ultrabooks la supertelefoane.

Este logic ca NVIDIA să găsescă o soluție pe piața ultrabook și mai ales după ce Intel se pregătește să investească consistent în acest domeniu. Nu ar strica o placă grafică mai bună pentru un ultrabook pe lângă acel Intel HD 3000 care mi se pare destul de înapoiat.

Noua arhitectură Kepler se remarcă prin:

  • consumul reduse de energie;
  • zgomot minim;
  • performanțe sporite în funcție de versiune și optimizat pentru gaming sau ultrabook;
  • 1.8 milioane de ore de muncă și 5 ani de dezvoltare;
  • proces de litografiere pe 28nm.

Posibilitatea ca un GPU destinat telefoanelor și tabletelor bazt pe Kepler și tehnologoie pe 28nm este destul de mare. Nu se știe orizontul de timp și dacă s-a atins vreo fază de dezvoltare. Momentan vă puteți mulțumi cu Tegra 3 quad-core plus unu, ULP GeForce GPU cu 12 nuclee de procesare grafică.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×