Sony Ericsson renunta la Symbian pentru viitoarele sale telefoane

1.202 ori
<b>Sony Ericsson renunta la Symbian pentru viitoarele sale telefoane</b>Desi Nokia incearca inca sa atraga developeri in proiectele sale bazate pe Symbian, popularitatea acestei platforme continua sa scada. Printre brandurile care au abandonat OS-ul se numara mai nou si Sony Ericsson, care a afirmat recent, prin persoana lui...

Desi Nokia incearca inca sa atraga developeri in proiectele sale bazate pe Symbian, popularitatea acestei platforme continua sa scada. Printre brandurile care au abandonat OS-ul se numara mai nou si Sony Ericsson, care a afirmat recent, prin persoana lui Aldo Liguori (purtator de cuvant) ca nu intentioneaza sa dezvolte handseturi Symbian pe viitor.

Cu toate aceste probleme, Symbian continua sa ramana sistemul de operare cu cea mai mare cota de piata la nivel global. Aceasta performanta se datoreaza numarului foarte mare de terminale low end cu acest OS la bord, in special milioanele de unitati din Asia. Aceasta dominatie nu va mai dura mult, iar Gartner prezice ca pana in 2014 Google Android va depasi Symbian, devenind platforma mobila numarul 1.

Sony Ericsson folosea Symbian pe telefoanele sale Vivaz, populare pentru camerele lor de calitate. De asemenea, producatorul este membru al Symbian Foundation, un grup infiintat de Nokia in 2008, pentru a permite colaborarea companiilor care produc handseturi Symbian. Ca si rivalii de la Motorola si Samsung, SE a simtit ca Android e pe val si a facut trecerea la acest software, renuntand la platforma celor de la Nokia.

In aceste conditii, ce poate face Nokia pentru a recastiga interesul publicului si partenerilor sai pentru Symbian? O prima solutia este un concurs pentru developeri, cu premii de 10 milioane de dolari, dar finlandezii nu o pot tine asa la nesfarsit... Sa vedem cum va arata MeeGo si daca el va fi capabil sa prea stafeta de la imbatranitul Symbian.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×