Sony prezintă senzorul foto IMX318 destinat smartphone-urilor; modul de 22.5 megapixeli cu sistem de stabilizare pe 3 axe

Autor:  | Publicat în:  Sony 913 ori
<b>Sony prezintă senzorul foto IMX318 destinat smartphone-urilor; modul de 22.5 megapixeli cu sistem de stabilizare pe 3 axe</b>Japonezii de la Sony sunt recunoscuți &icirc;n &icirc;ntreaga lume pentru senzorii foto produși, componente regăsite at&acirc;t pe smartphone-urile proprii, c&acirc;t și pe terminale mobile dezvoltate de alte companii. &Icirc;n următoarele...

Japonezii de la Sony sunt recunoscuți în întreaga lume pentru senzorii foto produși, componente regăsite atât pe smartphone-urile proprii, cât și pe terminale mobile dezvoltate de alte companii. În următoarele câteva luni vom primi device-uri cu cel mai nou senzor foto Sony, și anume modelul IMX318.

Proaspăt dezvăluit, acest senzor este capabil să focalizeze subiecții din fotografii într-un interval de doar 0.03 secunde, feature pe care Sony îl scoate în prim-plan. Ni se aduce la cunoștiință și faptul că senzorul va focaliza în doar 0.017 secunde la filmarea clipurilor la un frame rate de 60fps.

De asemenea, și stabilizarea video pe 3 axe este o noutate adusă aici de către Sony, tehnologie integrată direct în senzorul foto. Folosind datele preluate de la senzorul giroscop, procesorul de imagine va oferi o stabilizare video de top, dar și corecta eventualele defecte ale lentilelor. Ca specificații tehnice, Sony IMX318 oferă un senzor de 22.5 megapixeli cu mărime de 1/2.6”.

În același timp aflăm că dimensiunea unui pixel de pe senzorul IMX318, este doar 1 micron. Avem parte iată de un modul foarte compact, unul ce va oferi în continuare o calitate de excepție în cazul fotografiilor low-light. Fiind atât de mic, noul senzor Sony va putea fi integrat pe device-uri foarte subțiri, ba chiar și pe drone. Iată și tipurile de captură disponibile:

  • 3840 x 2160 pixeli la 30 fps

  • 1920 x 1080 pixel la 120 fps

  • 1280 x 720 pixeli la 240 fps

Sony IMX318 ar putea ajunge pe linia de producție foarte curând, urmând a fi regăsit pe smartphone-urile pregătite pentru această toamnă, cum este cazul lui iPhone 7, Samsung Galaxy Note 6, respectiv Xperia Z6.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×