Sony prezintă senzorul foto IMX318 destinat smartphone-urilor; modul de 22.5 megapixeli cu sistem de stabilizare pe 3 axe

Autor:  | Publicat în:  Sony 938 ori
<b>Sony prezintă senzorul foto IMX318 destinat smartphone-urilor; modul de 22.5 megapixeli cu sistem de stabilizare pe 3 axe</b>Japonezii de la Sony sunt recunoscuți &icirc;n &icirc;ntreaga lume pentru senzorii foto produși, componente regăsite at&acirc;t pe smartphone-urile proprii, c&acirc;t și pe terminale mobile dezvoltate de alte companii. &Icirc;n următoarele...

Japonezii de la Sony sunt recunoscuți în întreaga lume pentru senzorii foto produși, componente regăsite atât pe smartphone-urile proprii, cât și pe terminale mobile dezvoltate de alte companii. În următoarele câteva luni vom primi device-uri cu cel mai nou senzor foto Sony, și anume modelul IMX318.

Proaspăt dezvăluit, acest senzor este capabil să focalizeze subiecții din fotografii într-un interval de doar 0.03 secunde, feature pe care Sony îl scoate în prim-plan. Ni se aduce la cunoștiință și faptul că senzorul va focaliza în doar 0.017 secunde la filmarea clipurilor la un frame rate de 60fps.

De asemenea, și stabilizarea video pe 3 axe este o noutate adusă aici de către Sony, tehnologie integrată direct în senzorul foto. Folosind datele preluate de la senzorul giroscop, procesorul de imagine va oferi o stabilizare video de top, dar și corecta eventualele defecte ale lentilelor. Ca specificații tehnice, Sony IMX318 oferă un senzor de 22.5 megapixeli cu mărime de 1/2.6”.

În același timp aflăm că dimensiunea unui pixel de pe senzorul IMX318, este doar 1 micron. Avem parte iată de un modul foarte compact, unul ce va oferi în continuare o calitate de excepție în cazul fotografiilor low-light. Fiind atât de mic, noul senzor Sony va putea fi integrat pe device-uri foarte subțiri, ba chiar și pe drone. Iată și tipurile de captură disponibile:

  • 3840 x 2160 pixeli la 30 fps

  • 1920 x 1080 pixel la 120 fps

  • 1280 x 720 pixeli la 240 fps

Sony IMX318 ar putea ajunge pe linia de producție foarte curând, urmând a fi regăsit pe smartphone-urile pregătite pentru această toamnă, cum este cazul lui iPhone 7, Samsung Galaxy Note 6, respectiv Xperia Z6.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×