Sony se pregăteşte să strângă 4 miliarde de dolari din acțiuni şi să consolideze producţia de senzori foto

Autor:  | Publicat în:  Sony 925 ori
<b>Sony se pregăteşte să strângă 4 miliarde de dolari din acțiuni şi să consolideze producţia de senzori foto</b>Sony e gata de o nouă etapa &icirc;n evoluţia sa, pregătindu-se să obţină 4 miliarde de dolari prin emiterea de noi acţiuni şi obligaţiuni. Compania japoneză va miza mult &icirc;n perioada următoare pe segmentul sau optic, cresc&acirc;nd şi...

Sony e gata de o nouă etapa în evoluţia sa, pregătindu-se să obţină 4 miliarde de dolari prin emiterea de noi acţiuni şi obligaţiuni. Compania japoneză va miza mult în perioada următoare pe segmentul sau optic, crescând şi producţia de senzori foto.

Aceasta este prima oară în 26 de ani când Sony emite noi acţiuni, cu scopul de a obţine finanţare pentru viitoare proiecte. Banii vor fi investiţi în fabricile Sony ce produc componente foto, în vreme ce compania asiatică se retrage treptat din celelalte segmente. Cel TV a fost deja practic abandonat, Vaio a devenit o companie independenta şi teoretic nici telefoanele şi tabletele Xperia nu ar trebui să mai aibă viaţă lungă, dacă suntem pesimişti.

Divizia PlayStation continua să producă profit, mai ales după un E3 2015 plin de noi jocuri anunţate. Investitorii nu sunt prea încântaţi de aceste noi acţiuni, temându-se că valoarea companiei să nu scadă. Între timp acţiunile Sony au scăzut cu 8.3% din pricina acestor îngrijorări. Sony se afla în restructurare de ceva vreme şi dacă vi se pare că japonezii stau rău, aflaţi că valoarea de piaţă actuală a acestei firme este mai mult decât dublă faţă de iunie 2014, ajungând aproape de 35 de miliarde de dolari.

Un oficial Sony citat de Reuters ar fi declarat recent că această companie abia face faţă cererii foarte mari de senzori foto, segment care continua să prolifereze.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×