Sosesc virusii de telefoane mobile!

Autor:  | Publicat în:  Software 781 ori
<b>Sosesc virusii de telefoane mobile!</b>Deja o amenintare comuna peste Ocean, softurile malware vor creste ca numar pe masura ce utilizatorii cumpara tot mai multe smartphone-uri care pot fi upgradate prin intermediul downloadurilor de software. Conforma laboratoarelor McAfee Avert,...

Deja o amenintare comuna peste Ocean, softurile malware vor creste ca numar pe masura ce utilizatorii cumpara tot mai multe smartphone-uri care pot fi upgradate prin intermediul downloadurilor de software.

Conforma laboratoarelor McAfee Avert, utilizatorii din SUA ar trebui sa se astepte la o crestere a infestarii terminalelor personale cu softuri malware in urmatorul an. McAfee a oferit publicului cu o saptamana in urma rezultatele cercetarii asupra a 7 tinte care pot fi folosite de hackeri pentru a ataca smartphone-uri ce ruleaza Windows Mobile. Majoritatea amenintarilor sunt independente de platforma folosita de vreme ce hackerii urmaresc obtinerea datelor personale ale victimei.

In lucrarea expertilor din domeniul securitatii, cercetatorii discuta despre amenintatile care pot compromite continuturile unui handset. Prin intermediul softurilor folosite de hackeri, un telefon mobil poate fi transformat intr-un centru de control la distanta. Avert Labs prezice cresterea problemelor intampinate de utilizatorii de terminale ce ruleaza Windows Mobile, deoarece sistemul de operare are numeroase lacune care pot fi exploatate de hackeri. Un atacator poate acum monitoriza apelurile, si copia toate imaginile, clipurile video si documentele de pe terminalul victimei. Printre metodele de prevenire a acestor atacuri se numara precautia cand vine vorba de downloadul atasamentelor sau de clickurile date pe linkuri suspicioase.

⚡ Cum poți beneficia de reduceri de până la 300 euro pentru device-uri dacă alegi pachetul de servicii Orange Love. Află de aici!
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×