Specificațiile sondei Curiosity de pe Marte mai slabe decât ale lui iPhone 3GS?!

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 1.422 ori
<b>Specificațiile sondei Curiosity de pe Marte mai slabe decât ale lui iPhone 3GS?!</b>Probabil că imaginați că roverul Curiosity, recent ajuns pe Marte are dotări SF la bord și zeci de megapixeli și gigabytes, nu-i așa? Ei bine, mamutul de o tonă are doar o cameră de 2 megapixeli și 8 GB spațiu de stocare, deci mai slab chiar...

Probabil că imaginați că roverul Curiosity, recent ajuns pe Marte are dotări SF la bord și zeci de megapixeli și gigabytes, nu-i așa? Ei bine, mamutul de o tonă are doar o cameră de 2 megapixeli și 8 GB spațiu de stocare, deci mai slab chiar decât iPhone 3GS.

într-un interviu cu DPReview, Mike Ravine de la Malin Space Science Systems a explicat faptul că designul lui Curiosity datează din 2004 și specificațiile sunt de ultimă oră pentru acea dată. Un alt motiv pentru aceste dotări e faptul că antena UHF care transmite de pe Curiosity către doi sateliți apropiați de Marte și apoi pe Pământ poate trimite doar 250 megabits pe zi. în acel spațiu trebuie să încapă o multitudine de rezultate ale instrumentelor de la bord, deci nu e loc de poze "Pureview", ca să zic așa.

James Cameron încercase la un moment dat să dezvolte cu NASA camere 3D speciale pentru această misiune, dar din cauza bugetului și timpului prea scurt implementarea nu s-a mai realizat. Mai aflați și că înăuntrul lui Curiosity se afla un procesor de doar 200 MHz și că robotul folosește doar 256 MB RAM. Dacă vom compara aceste dotări cu ale lui Galaxy S III vom începe să ne întrebăm de ce nu a fost acesta trimis acolo. Concluzia e că data viitoare când va mai văitați de smartphone-ul vostru, ar trebui să vă gândiți că e superior unei sonde NASA.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×