știați că: primul telefon cu touchscreen datează din 1993 - IBM Simon

27.566 ori
<b>știați că: primul telefon cu touchscreen datează din 1993 - IBM Simon</b>știați că nu Apple a inventat telefonul cu touchscreen și că acesta este mai vechi decât va inchipuiați, datând chiar din 1993. Este vorba aici despre IBM Simon, prezentat sub formă de concept în 1992 și lansat în 1993. Acesta este atât un...

știați că nu Apple a inventat telefonul cu touchscreen și că acesta este mai vechi decât va inchipuiați, datând chiar din 1993. Este vorba aici despre IBM Simon, prezentat sub formă de concept în 1992 și lansat în 1993. Acesta este atât un telefon mobil, cât și un pager, PDA și un fax și totul într-un ambalaj compact.

Ce este fascinant este că deși se lansa cu 18 ani în urmă, acest device dispunea de un ecran touch, pe care utilizatorii apăsau cu degetele sau cu un stylus. Simon oferea și un calendar, o agendă de contacte, un ceas cu toate orele de pe glob, un calculator, aplicație de notițe, email și jocuri. în schimb nu existau butoane fizice nici măcar pentru a forma un număr de telefon, deci ecranul touch era de bază.

De asemenea, tastatura de pe ecran era predictivă sau puteați opta penru cea QWERTY. Probabil vă întrebați acum "cum de nu am știut de acest telefon?". Ei bine iată că nu toate produsele inovatoare sunt și celebre și nu rămân în memoria colectivă. Oare undeva prin 2100 oamenii vor fi uitat la fel și de iPhone?

Asteptati-vă ca de acum incolo să mai vedeți astfel de articole “știați că” pe Mobilissimo.ro, pentru a ințelege mai bine backgroundul industriei telecom și evoluția sa.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×