știați că: Samsung vindea legume și pește la Începuturile sale... Numele său Înseamnă "3 stele"

Autor:  | Publicat în:  Stiati ca 1.958 ori
<b>știați că: Samsung vindea legume și pește la Începuturile sale... Numele său Înseamnă "3 stele"</b>Dacă despre Nokia știam că producea hârtie și cizme la începuturile sale, ei bine cei de la Samsung erau foarte departe de industria în care operează azi. Companie fondată în 1938, Samsung se ocupă cu exporturi la început, în special de...

Dacă despre Nokia știam că producea hârtie și cizme la începuturile sale, ei bine cei de la Samsung erau foarte departe de industria în care operează azi. Companie fondată în 1938, Samsung se ocupă cu exporturi la început, în special de pește și legume.

Numele Samsung înseamnă în sud coreeană "trei stele", iar compania se ocupă în anii 30 și 40 cu vânzările de peste uscat, legume și fructe către Manciuria și Beijing. După un deceniu Samsung cumpărase primele mori de panificație și linii de producție pentru prăjituri. De ce vă aducem la cunostiinta aceste lucruri?

Ei bine, pentru că se apropie ziua de naștere a companiei, fondată pe 1 martie, 1938 de Byung-Chull Lee. El a pornit afacerea cu 30,000 won, echivalentul a 28 de dolari în ziua de azi. în primele 3 decenii de existență, Samsung s-a axat pe procesarea alimentelor, textile, asigurări și retail. Apoi în anii 60 și 70 a trecut la construcția de nave și electronice.

După moartea lui Lee în 1986, compania a fost separată în 4 entități. Ca o curiozitate, aflați că Samsung Heavy Industries este la ora actuală al doilea cel mai mare constructor de nave maritime de pe planetă. Cum vi se pare acest colos pornit de la aproape 30 de dolari?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×