Fondatorul Huawei: "puteţi să ne interziceţi cât vreţi, nu avem nevoie de SUA"; Ren Zhengfei nu e impresionat de discuţiile SUA-China

4.326 ori
<b>Fondatorul Huawei: "puteţi să ne interziceţi cât vreţi, nu avem nevoie de SUA"; Ren Zhengfei nu e impresionat de discuţiile SUA-China</b>Ren Zhengfei, fondatorul Huawei s-a lansat în noi atacuri la adresa americanilor, afirmând că firmăa pe care o conduce nu are nevoie de SUA. Ne apropiem de finalul anului 2019 şi a fost cu siguranţă un an agitat pentru

Ren Zhengfei, fondatorul Huawei s-a lansat în noi atacuri la adresa americanilor, afirmând că firmăa pe care o conduce nu are nevoie de SUA. Ne apropiem de finalul anului 2019 şi a fost cu siguranţă un an agitat pentru compania chineză. Detalii despre noile declaraţii ale oficialului aflaţi mai jos.

Miliardarul în vârstă de 75 de ani a fost extrem de vocal în ultimul an, după ce a petrecut decenii fără declaraţii către presă. Totul a început în primăvară, când Huawei a fost pusă pe lista neagră a americanilor. De fapt tensiunile începuseră chiar dinainte, pentru că Trump a interzis în prima fază operatorilor americani să cumpere echipament chinezesc pentru reţea şi a pus beţe în roate lansării prin operatori a multiple telefoane Huawei.

Declaraţiile noi şi curajoase ale lui Ren Zhengfei vin pe fondul unei creşteri a companiei sale în ultimele 3 trimestre, chiar şi în acest an agitat. Iată cum sună o afirmaţie a sa:

„Să ne ţină pe vecie pe lista neagră, pentru că ne descurcăm şi fără ei.”

Interviul a fost acordat ieri către The Wall Street Journal şi am remarcat o atitudinea mai belicoasă acum a oficialului, după ce în general a avut declaraţii diplomate. Faţă de Apple, Ren se declară chiar fan şi numea compania "profesorul său". Fondatorul Huawei insistă şi pe ideea că ar fi detronat Samsung în 2019 dacă nu era problema cu SUA.

Mi se pare interesant şi că Zhengfei ignoră discuţiile între China şi SUA, care sunt gata să ajungă la un acord. Poate miliardarul ştie ceva ce noi nu ştim... Huawei avea ca ţintă livrarea a 300 de milioane de smartphone-uri în acest an, dar probabil nu o va atinge. Nu sta rău totuşi, livrând deja 200 de milioane de unităţi în anul curent. Partea bună e că a depăşit deja performanţa din 2018, când a avut 206 milioane de unităţi.

Oricât de nepăsător şi calm ar fi Ren, un lucru e sigur: pe partea software sunt probleme, Harmony OS nu e gata încă, iar un Android ciuntit nu e acceptat la nivel internaţional. Dar chinezii cumpără, cumpără şi iar cumpără Huawei, aducând-o la o cotă de piaţă locală de 42% în China.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×