Sute de milioane de telefoane cu Linux in viitor

1.668 ori
<b>Sute de milioane de telefoane cu Linux in viitor</b>Compania ABI Research a afirmat ca numarul terminalelor mobile care opereaza pe Linux va creste semnificativ pana in 2012, ajungand pana la 203 milioane de telefoane dotate cu sistemul de operare rival al lui Windows Mobile. Aceasta crestere va avea loc...

Compania ABI Research a afirmat ca numarul terminalelor mobile care opereaza pe Linux va creste semnificativ pana in 2012, ajungand pana la 203 milioane de telefoane dotate cu sistemul de operare rival al lui Windows Mobile.

Aceasta crestere va avea loc in mod special datorita progresului inregistrat in fragmentarea pietei si problemelor de latenta. Comunitatea Linux ataca lumea telefoniei mobile concentrandu-se pe solutii comerciale in cadrul sistemelor de operare si pe inlocuirea sistemelor de operare in timp real. Intr-un nou studiu ABI Research anunta ca, pana in 2012, mai mult de 127 de milioane de terminale vor fi dotate cu o versiune comerciala de Linux, asta in conditiile in care la ora actuala sunt doar 8.1 milioane.

Pe langa aceste estimari, se anunta livrari de telefoane cu Linux, ca un inlocuitor al sistemelor de operare in timp real de pana la 76 milioane de unitati in 2012, de la aproape zero in 2007. In ultimii ani problemele cu latenta nu au permis ca Linux sa fie o solutie viabila pentru terminalele cu un singur procesor. Totusi aceste probleme au fost rezolvate prin implementarea unor solutii inovative, dar este nevoie si de cooperare celor care furnizeaza aplicatii, dezvoltandu-le pe acestea si pentru Linux.

Vor deveni telefoanele cu Windows Mobile o minoritate in viitor?

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×