Tableta Nokia N1 este comparată În imagini live cu Xiaomi MiPad 7.9; tablete cu design de iPad Mini și prețuri de sub 260$

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.090 ori
<b>Tableta Nokia N1 este comparată În imagini live cu Xiaomi MiPad 7.9; tablete cu design de iPad Mini și prețuri de sub 260$</b>Dacă până acum ceva timp produsele Apple serveau ca inspirație în special pentru producătorii necunoscuți de origine chineză, recent am putut remarca și firme consacrate din domeniul device-urilor mobile ce au lansat pe piață terminale foarte...

Dacă până acum ceva timp produsele Apple serveau ca inspirație în special pentru producătorii necunoscuți de origine chineză, recent am putut remarca și firme consacrate din domeniul device-urilor mobile ce au lansat pe piață terminale foarte asemănătoare, câteva astfel de exemple fiind Xiaomi, sau chiar și Nokia de curând.

Astfel, în timp ce Xiaomi ne-a adus anul trecut pe piață tableta MiPad 7.9, device ce copiază aproape în totalitate design-ul lui iPad Mini, Nokia face acum același lucru prin intermediul primei sale tablete cu Android, și anume modelul N1 ce a ajuns recent la vânzare pe piața din China, locație în care stocul inițial de 20.000 de unități a fost epuizat în 4 minute și 2 secunde.

Nokia N1 versus Xiaomi MiPad 7.9

Pentru a vedea cât de asemănătoare sunt cele două tablete, publicația chineză pad.zol.com.cn a realizat de curând o comparație foto între cele două modele, imaginile fiind disponibile în cadrul acestui articol. Primul aspect luat în considerare a fost prețul celor două tablete. în timp ce Mi Pad are un preț de aproximativ 210$, device-ul adus de Nokia pe piață costă în jur de 260$.

Nokia N1 versus Xiaomi MiPad 7.9

Această diferență de preț se explică și prin materialele folosite, Xiaomi utilizând o carcasă de policarbonat lucios, iar Nokia o carcasă realizată complet din aluminiu. Diferențe sunt și la capitolul dimensiuni, modelul Mi Pad având o greutate totală de 360 grame și o grosime de 8.5 mm, în timp ce Nokia N1 sosește într-o carcasă de 318 grame ce măsoară doar 6.9 mm.

Nokia N1 versus Xiaomi MiPad 7.9

De asemenea și specificațiile constituie un punct de plecare într-o astfel de comparație, cele două modele sosind cu același display IPS LCD de 7.9 inch (2.048 x 1.536 pixeli) protejat de Gorilla Glass 3, difuzoare stereo, un chip de 2 GB memorie RAM și o cameră foto principală de 8 megapixeli.

Tableta Nokia N1 este comparată În imagini live cu Xiaomi MiPad 7.9; tablete cu design de iPad Mini și prețuri de sub 260$

Diferențele se întâlnesc în cazul procesorului, Xiaomi folosind un chip quad-core  Nvidia Tegra K1 de 2.2 GHz, în timp ce Nokia alege o soluție quad-core Intel Atom Z3580 de 2.3 GHz. Mai putem menționa diferențe la capitolul baterie (Nokia N1 - 5.300 mAh Li-Ion vs. MiPad - 6.700 mAh Li-polymer), cât și pe partea de conectivitate unde Nokia N1 iese în evidență printr-un port reversibil de tip Type-C. Ce model ați alege dintre Xiaomi MiPad și Nokia N1?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×