Telefoanele cu suport pentru satelit revin la moda?

Autor:  | Publicat în:  Gadgets 1.658 ori
<b>Telefoanele cu suport pentru satelit revin la moda?</b>Telefoanele ce opereaza cu ajutorul satelitilor sunt utile pentru jurnalistii de pe campul de razboi, dar pana si acestia si-au pierdut interesul pentru aceste handseturi. Consumatorii nu au adoptat aceste terminale, in special din cauza aspectului...

Telefoanele ce opereaza cu ajutorul satelitilor sunt utile pentru jurnalistii de pe campul de razboi, dar pana si acestia si-au pierdut interesul pentru aceste handseturi. Consumatorii nu au adoptat aceste terminale, in special din cauza aspectului (antena uriasa), dar ar trebui sa realizam ca astfel de telefoane sunt foarte utile daca ne vom rataci vreodata pe munte, in jungla sau vom ramane in mijlocul Oceanului.

Thuraya este o companie de telecomunicatii prin satelit specializata in aceasta piata de nisa a telefoanelor ce opereaza prin intermediul satelitilor. Producatorul a declarat recent ca doreste sa transforme aceste handseturi intr-unele mai aratoase si mai comerciale, chiar daca la capitolul design mai este enorm de mult de lucru. Thuraya SO-2510 se vrea a fi cel mai mic telefon-satelit din lume, cantarind doar 130 de grame, dar incluzand din pacate si hidoasa antena.

Totusi, trebuie mentionat ca antena este retractabila, astfel ca veti putea pastra telefonul in buzunar. SO-2510 include o antena GPS si va trimite mesaje SMS cu o serie de coordonate ale loculului in care va aflati in cazul unei urgente. Acest model Thuraya dispune de o baterie ce ofera 2.4 ore de convorbire si un timp de standby de 40 de ore. SO-2510 costa 800 de dolari si functioneaza doar in reteaua Thuraya, cu abonamente ce costa intre 20 si 400 de dolari.

Exista si modelul Thuraya SG2520, care ofera si suport GSM, dar costa 1000 de dolari. Handsetul include si o camera de 1.3 megapixeli, Bluetooth, conectivitate USB si slot pentru carduri SD. Timpul de convorbire este acelasi ca si in cazul modelului anterior, dar daca folositi retele GSM bateria va rezista 4 ore in mod convorbire si 75 de ore in standby. In ciuda listei impresionante de specificatii pentru un telefon-satelit, SG2520 este destul de greu, cantarind 180 de grame.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×