Telefoanele Huawei sunt penalizate, scoase din listările 3DMark după umflarea benchmarkurilor

3.057 ori
<b>Telefoanele Huawei sunt penalizate, scoase din listările 3DMark după umflarea benchmarkurilor</b>Iată că la scurt timp de la afirmația celor de la Huawei cu privire la faptul că da trișează în benchmark-uri, cei de la 3DMark decid să scoată listările telefoanelor acestei companii din baza de date. Este o mutare chiar neașteptată ținând cont

Se pare că uneori să fii onest nu merită. O constată pe pielea sa Huawei, care a fost delistată din rândul testelor 3DMark după ce a umflat rezultatele benchmarkurilor de pe telefoanele sale. Avem detalii mai jos.

Totul începea cu câteva zile în urmă, atunci când site-ul AnandTech publica un articol în care arăta cum cresc scorurile de pe telefoanele Huawei şi Honor în mod bizar. Au găsit şi mecanismele care creşteau artificial performanța terminalelor. Honor Play a fost dat ca exemplu în mod special, iar Huawei a recunoscut oficial că umblă la performanţă, dar şi că "toată lumea o face".

Huawei 3DMark

După acel acces de sinceritate, compania chineză este penalizată prin înlăturarea din 3DMark. Printre modelele scoase din topuri sunt Huawei P20, Huawei P20 Pro şi Huawei Nova 3, dar şi Honor Play. Acestea apar acum "unranked" şi fără scoruri, în zona inferioară a clasamentelor 3DMark. Ce făcea Huawei mai exact? Avea un software pe terminalele sale, care detecta momentul când porneau aplicaţii benchmark. În timpul testului acel soft împingea în sus performanţele telefoanelor, ignorând recomandările la nivel de TDP (thermal design power).

Ca atare deseori telefoanele se încingeau peste măsură. Am constatat şi noi asta pe Huawei Honor 10 recent. Nu e prima oară când se întâmplă ceva de gen şi Samsung fiind prinsă în 2013 cu măsluiri de gen, dar şi OnePlus şi Meizu în 2017. Mai sus vedeţi scorurile din aplicaţia oficială 3DMark şi o variantă non publică, pentru care softurile Huawei nu erau pregătite.

Să vedem dacă se aplică şi la alte companii, altfel ar fi discriminare contra Huawei.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×