Telefoanele mobile afecteaza calitatea spermei, conform cercetatorilor

Autor:  | Publicat în:  Aspecte Sociale 1.204 ori
<b>Telefoanele mobile afecteaza calitatea spermei, conform cercetatorilor</b>Utilizatorii care tin telefonul mobil in buzunar in mod convorbire vor avea probleme cu calitatea spermei, conform unui nou studiu al celor de la Cleveland Clinic. In cadrul studiului, cercetatorii au prelevat mostre de sperma de la 32 de barbati,...

Utilizatorii care tin telefonul mobil in buzunar in mod convorbire vor avea probleme cu calitatea spermei, conform unui nou studiu al celor de la Cleveland Clinic.

In cadrul studiului, cercetatorii au prelevat mostre de sperma de la 32 de barbati, testandu-le apoi in laborator. Subiectii au fost impartiti in 2 categorii: cei expusi la efectele telefoanelor mobile si cei neexpusi. Sperma recoltata de la primul grup a fost pozitionata la 2.5 centimetri de un telefon ce functiona in banda de 850 MHz, in mod convorbire timp de o ora. Aceasta este frecventa cel mai des utilizata, conform oamenilor de stiinta.

Distanta de 2.5 centimetri a fost aleasa pentru a imita conditiile din viata reala si distanta dintre buzunarul pantalonilor si testicule. Motivatia acestor teste a fost faptul ca numerosi barbati tin telefonul activ in buzunar, in vreme ce vorbesc prin intermediul headsetului. Dupa trecerea perioadei de timp stabilite, s-a observat o crestere a numarului radicalilor liberi si a oxidantilor si o descrestere a numarului antioxidantilor in sperma.

Conform cercetatorilor, acest lucru inseamna practic o scadere a calitatii spermei, in special a mobilitatii si viabilitatii spermatozoizilor.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×