Telefoanele mobile japoneze, prea complexe pentru alte continente

6.539 ori
<b>Telefoanele mobile japoneze, prea complexe pentru alte continente</b>Majoritatea tehnologiilor de varf utilizate de catre posesorii japonezi de telefoane mobile nu isi fac aparitia si in Europa sau SUA. Totusi, guvernul Japoniei doreste sa schimbe acest lucru, prin intermediul unei campanii agresive de implementare a...

Majoritatea tehnologiilor de varf utilizate de catre posesorii japonezi de telefoane mobile nu isi fac aparitia si in Europa sau SUA. Totusi, guvernul Japoniei doreste sa schimbe acest lucru, prin intermediul unei campanii agresive de implementare a tehnologiilor peste Ocean.

Ne intrebam totusi cat din tehnnologia tarii poate fi exportata si utilizata efectiv in alte tari. In Japonia accesul la conexiuni de inalta viteza cu ajutorul telefonului mobil este la ordinea zilei, dupa cum este si vizionarea programelor de televiziune pe terminale mobile si chiar inregistrarea acestora. Printre produsele pe care Asia le va exporta in curand se numara si tehnologia "portofelului" FeliCa, aparuta in 2004 si acum un standard pe telefoanele japoneze.

Aceasta foloseste un chip numit FeliCa, partial dezvoltat de Sony, inclus in telefon pentru a realiza platile cu ajutorul handsetului. Asta spre deosebire de un smart card, metoda europeana de a realiza plati cu telefonul mobil. Totusi, analistii pun succesul platilor mobile pe seama utilizarii scazute de carti de credit in Japonia, care se datoreaza la randul sau popularitatii magazinelor mici si a tonomatelor care vand diverse produse.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×