Telefoanele sunt acum dotate cu microscop!

1.492 ori
<b>Telefoanele sunt acum dotate cu microscop!</b>Daca sunteti criminalisti in timpul liber si aveti nevoie de un gadget care sa va ajute sa analizati probele pe loc, va veti bucura sa aflati ca exista un microscop portabil, care se poate conecta la aproape orice terminal mobil. Evident, un astfel de...

Daca sunteti criminalisti in timpul liber si aveti nevoie de un gadget care sa va ajute sa analizati probele pe loc, va veti bucura sa aflati ca exista un microscop portabil, care se poate conecta la aproape orice terminal mobil.

Evident, un astfel de gadget este util si biologilor amatori, mereu in contact cu hobby-ul lor. Cercetatorii de la Berkeley au creat aceasta tehnologie, oferind un zoom de pana la 60x. In cadrul proiectului de cercetare asupra microscopului mobil au fost dezvoltate 2 modele. Cel cu zoom de 60x este cel mai puternic dintre cele 2, oferind detalii despre celule canceroase sau parazitii care provoaca malarie si multe alte microorganisme.

Probabil cea mai utila aplicare a acestei tehnologii este analiza pe loc a starii de sanatate a pacientului, usurand meseria doctorilor si scutind pacientii de un drum la spital. Imaginile capturate de telefon pot fi trimise imediat la spital pentru o analiza mai amanuntita. Evident, microscopul va opera in tandem cu o camera de calitate a unui telefon. Modulul microscop include si sistem de iluminare LED si va va costa 75 de dolari sa il fabricati, cumparand partile necesare. Primele teste ale gadgetului sunt programate pentru aceasta vara, in Uganda.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×