Telefonie pe "acoperisul lumii", in curand... Everestul, acum cu acoperire GSM si CDMA

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 2.396 ori
<b>Telefonie pe "acoperisul lumii", in curand... Everestul, acum cu acoperire GSM si CDMA</b>Servicii de telefonie mobila vor fi in curand disponibile in varful Muntelui Everest, cel mai inalt din lume, iar retelele suportate vor fi cele GSM si CDMA. Serviciile vor fi furnizate de catre Nepal Telecom, cea mai mare companie de telecomunicatii din...

Servicii de telefonie mobila vor fi in curand disponibile in varful Muntelui Everest, cel mai inalt din lume, iar retelele suportate vor fi cele GSM si CDMA. Serviciile vor fi furnizate de catre Nepal Telecom, cea mai mare companie de telecomunicatii din Nepal.

Anoop Ranjan Bhattarai, sef al diviziei "sateliti" a operatorului anterior mentionat a declarat ca serviciul va debuta in luna iunie a acestui an, oferind o alternativa celor care foloseau telefoane-satelit si serviciile asociate, in genul celor Thuraya. Nepal Telecom isi va extinde reteaua de telefonie catre "acoperisul lumii", cu ajutorul unei antene satelit care va fi instalata la o altitudine de 5160 de metri.

Operatorul a instalat deja antene satelit in peste 7 zone ale Muntelui Everest, inclusiv Lukla si Namche Bazar, situate la 2800, respectiv 3440 metri deasupra nivelului marii. Toate aceste antene pot suporta cu usurinta in jur de 3000 de apeluri simultane, dar numarul de terminale va creste, in functie de traficul din regiune.

[Via: Myrepublica.com]

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×