Telefonul care prezice cutremurele?! Nu chiar, dar pe aproape, cu ajutorul oamenilor de știință!

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 834 ori
<b>Telefonul care prezice cutremurele?! Nu chiar, dar pe aproape, cu ajutorul oamenilor de știință!</b>Deși încă nu e foarte bine pus la punct un sistem de prevenire a publicului cu privire la cutremure, se pare că smartphone-urile ar putea juca un rol însemnat în dezvoltarea acestui sistem. &nbsp; Nu o spunem noi, ci oamenii de știință de la...

Deși încă nu e foarte bine pus la punct un sistem de prevenire a publicului cu privire la cutremure, se pare că smartphone-urile ar putea juca un rol însemnat în dezvoltarea acestui sistem.

Nu o spunem noi, ci oamenii de știință de la Asociația Seismologică din SUA. Ideea este de a folosi accelerometrele de pe terminalele mobile, care ar fi destul de sensibile încât să detecteze cutremurele cu magnitudine pornind de la 5 grade. Evident, asta dacă nu jucați NFS între timp și debusolați accelerometrul. Rețineți și că telefoanele trebuie să se afle aproape de epicentru pentru a detecta cutremurul.

Experții doresc să creeze o "rețea urbană seismică", care să transmită informații în timp real legate de geologia unei regiuni. Cei obsedați de teoria conspirației vor spune "iată încă o metodă să fie adunate date de pe telefoanele noastre". Da, dar măcar de aceasta data e pentru un scop nobil, cel puțin în zona Cercului de Foc al Pacificului.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×