Telefonul mobil, la un pas de a deveni echipament medical de analize

Autor:  | Publicat în:  Gadgets 1.010 ori
<b>Telefonul mobil, la un pas de a deveni echipament medical de analize</b>O echipa de ingineri de la Universitatea din California, de la Berkeley au dezvoltat o tehnologie care permite transmiterea imaginilor medicale cu ajutorul telefoanelor mobile. Prin implementarea noii tehnologii, servicii medicale de baza cum ar...

O echipa de ingineri de la Universitatea din California, de la Berkeley au dezvoltat o tehnologie care permite transmiterea imaginilor medicale cu ajutorul telefoanelor mobile.

Prin implementarea noii tehnologii, servicii medicale de baza cum ar ultrasunetele, razele X sau analizele cu rezonanta magnetica vor fi disponibile si pentru locuitorii tarilor din lumea a treia. Stim ca imaginile medicale obtinute in urma analizelor au dimensiuni destul de mari, dar cei de la UC Berkeley au descoperit o metoda de a le reduce la imagini ce masoara doar cativa kilobyti.

Cu ajutorul noii tehnologii, spre exemplu, femeile isi vor putea face singure teste pentru depistarea cancerului la san, interpretarea scanarii fiind disponibila chiar pe ecranul telefonului. De asemenea un handset poate fi conectat la o unitate de analiza, transmitand informatiile catre un centru medical, care va interpreta datele si va transmite apoi diagnosticul catre telefon.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×