Telefonul tău te poate Înregistra audio, utilizând exclusiv giroscopul (Video)

Autor:  | Publicat în:  Aspecte Sociale 2.220 ori
<b>Telefonul tău te poate Înregistra audio, utilizând exclusiv giroscopul (Video)</b>Telefonul Android poate fi transformat în microfon și fără permisiunea utilizatorului, iar asta știam de ceva vreme. Azi putem vedea modul în care aflăm dacă handsetul pe care îl folosim are această funcție, care încalcă intimitatea. &nbsp;...

Telefonul Android poate fi transformat în microfon și fără permisiunea utilizatorului, iar asta știam de ceva vreme. Azi putem vedea modul în care aflăm dacă handsetul pe care îl folosim are această funcție, care încalcă intimitatea.

Pentru că telefonul să devină un microfon e nevoie că mecanismul giroscop al handsetului să fie utilizat pentru acest scop, iar cercetătorii de Stanford au demonstrat modul în care componentele unui smartphone îi permit să devină microfon pe loc. împreună cu firma Rafael, care se ocupă cu securitate ei au creat o aplicație Android numită Gyrophone, care arata cât de ușor este ca plăcile vibratoare ale giroscopului să detecteze vibrațiile sunetului în frecvențe din gama de 80 - 250 Hz. Astfel se poate inregistra o convorbire intr-o camera, cu un smartphone inocent pus pe masa.

Acea gamă este cea care acoperă frecvențele vocii umane și de aici puteți descărca aplicația Android asociată (gratuit). Aceiași oameni de știință de la Stanford au demonstrat și modul în care mulțimea de senzori de pe un smartphone poate fi folosită pentru a crea o "amprentă" a telefonului. Astfel, un device nu va mai fi anonim atunci când se conectează la un site sau server.

Se pare că anonimitatea în ziua de azi e mai greu de obținut decât celebritatea...

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×