Tesla lansează Powerwall, bateria pentru domiciliu care va schimbă istoria alimentării cu energie

Autor:  | Publicat în:  Tesla 1.719 ori
<b>Tesla lansează Powerwall, bateria pentru domiciliu care va schimbă istoria alimentării cu energie</b>Tesla a făcut valuri virale pe Internet şi &icirc;n presă &icirc;n această săptăm&acirc;na, lans&acirc;nd Powerwall, un nou pas &icirc;n evoluţia alimentării cu energie a locuinţelor. Ne interesează acest aspect &icirc;n condiţiile &icirc;n...

Tesla a făcut valuri virale pe Internet şi în presă în această săptămâna, lansând Powerwall, un nou pas în evoluţia alimentării cu energie a locuinţelor. Ne interesează acest aspect în condiţiile în care casele noastre sunt tot mai pline de gadgeturi "înfometate" după energie.

Practic, un Powerwall ce costă între 3000 şi 3500 de dolari poate deveni bateria unei locuinţe americane, alimentând-o timp de 8 ore. Tehnologia va continua să avanseze, ducând la independenţa totală a gospodăriilor faţă de sistemul de alimentare, o pierdere gigantică pentru stat.

Tesla Powerwall

Powerwall este parte din sistemul Tesla Energy şi vine în două versiuni: una de 3500 de dolari şi 10 kWh şi una de 7 kWh la preţul de 3000 de dolari. O unitate măsoară 0.91 pe 1.21 metri şi are o grosime de 6 inch, integrând şi un sistem de administrare a căldurii.

Tesla lansează Powerwall, bateria pentru domiciliu care va schimbă istoria alimentării cu energie

Bateria este conectată la Internet şi va există şi o versiune mai mare numită Powerpack. Tesla a descris sistemul drept unul infinit scalabil, care poate fi folosit la nivel industrial. El implică blocuri baterie de 100 kWh sau chiar 10 MWh. 2 miliarde de unităţi Powerpack ar alimenta toată Terra, iar o unitate Powerwall ar avea 5000 de cicluri de utilizare.

Alimentarea solară sau eoliană a fost menţionată în cadrul acestui sistem, dar iniţial alimentarea ar trebui să fie din reţeaua convenţională. Cum vi se pare ideea? Va reuşi ea să demonteze actualul sistem energetic?

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×