Test cu tehnologia 4G de la Predeal (video)

Autor:  | Publicat în:  Orange 1.754 ori
<b>Test cu tehnologia 4G de la Predeal (video)</b>Prin intermediul Orange România am avut ocazia să văd cum funcționează tehnologia 4G, la momentul actual. Vitezele de transfer ajung la 75 Mbps și din aprilie 2014 când spectrul se va elibera se va ajunge la 100 Mbps, LTE va permite în viitor să...

Prin intermediul Orange România am avut ocazia să văd cum funcționează tehnologia 4G, la momentul actual. Vitezele de transfer ajung la 75 Mbps și din aprilie 2014 când spectrul se va elibera se va ajunge la 100 Mbps, LTE va permite în viitor să fie întrecut acest prag de viteză. Vă dați seama cât de utilă va fi această viteză pe telefoanele și tabletele cu 4G, modemurile pot fi utilizate și pe portabile.

Am făcut un mic test pe un ASUS U36 cu un modem Huawei, de la Orange. Apropo, compania chineză este cea cu care ei lucrează în acest moment la extinderea rețelei locale. Mădălina Suceveanu ce ocupă funcția de CTO al Orange (CTO este acronimul de la Chief Technology Officer) ne-a spus că își doresc mult nu doar să depășească testele de viteză și să ofere recorduri ci să aibă o latență cât mai bună, o funcționare ireproșabilă a rețelei, semnal cât mai bun, încărcarea clipurilor la download și upload să fie făcută rapid.

Test cu tehnologia 4G de la Predeal (video)

Vitezele din clip ajung la 23 Mbps în download, vă spun că au fost colegi ce au obținut și 67 Mbps. Personal, când eram la primul nivel al hotelului am urcat până la 43 Mbps. M-a impresionat viteza cu care se încarcă clipurile la 1080p pe YouTube. Am acasă un abonament de internet de 100 Mbps și sunt momente în care YouTube funcționează deplorabil, sacadează. Bine că pe internetul 4G de la Orange nu l-am utilizat exhaustiv, pe parcursul a multe zile, dar auspiciile sunt pozitive.

Test cu tehnologia 4G de la Predeal (video)

Revin cu mai multe impresii. Am uitat să spun cât de ușor se instalează un modem 4G, fiind de tip plug and play. în doar câteva secunde pornești la utilizarea rețelei, vreo trei clickuri sunt suficiente. Trebuie să-mi cer scuze pentru calitatea video, Mobilissimo.ro oferă un standard ridicat. La momentul respectiv nu am avut un trepied sau o lumină foarte bună și m-am gândit că nu ar strica să vedeți cum funcționează 4G-ul în timp real.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×