Thorsten Heins recunoaște că Apple și Google câștigă market share În dauna RIM, dar există soluții de contraatac

904 ori
<b>Thorsten Heins recunoaște că Apple și Google câștigă market share În dauna RIM, dar există soluții de contraatac</b>RIM și-a ales un nou CEO în persoana lui Thorsten Heins. A fost suficient un interviu al său la instalare când printr-un limbaj de lemn a reafirmat că lucrurile sunt ok, o poveste spusă la nesfârșit și de cei doi foști CEO: Jim Balsillie și...

RIM și-a ales un nou CEO în persoana lui Thorsten Heins. A fost suficient un interviu al său la instalare când printr-un limbaj de lemn a reafirmat că lucrurile sunt ok, o poveste spusă la nesfârșit și de cei doi foști CEO: Jim Balsillie și Mike Lazaridis, pentru ca acțiunile RIM să scadă cu 13%.

într-un interviu acordat CNBC a recunoscut că RIM a pierdut teren în fața Apple și Android, mai ales pe piața americană. Apple și Google au împreună 76.5%, iar RIM cu ale sale BlackBerry a rămas pe la 16%, în SUA.

A declarat că RIM se va concentra pe ce are bun în ograda proprie, dar a menționat că o seamă de lucruri noi ne vor uimi în 2012, toate legate de noul sistem de operare QNX. Este haios cum declară că ei sunt BlackBerry și că sunt gata să ofere o soluție integrată de hardware, software, servicii și rețea.

Haios în contextul în care unul dintre serviciile lor - BBM sau BlackBerry Messenger a picat în urma unui atac și și-a revenit după câteva zile bune în care telefoanele BlackBerry deveniseră o bucată de metal cu butoane și fără funcționalitate.

Pe de altă parte s-a vorbit și de faptul că ar exista o echipă în cadrul RIM care testează produse ale concurenței: iOS, Android spre a deduce elemente ce au adus succesul, elemente ce au lipsit la BlackBerry OS.

Ca RIM să aibă succes în 2012 ar trebui, în opinia mea:
1. Să aducă telefoane dual-core și chiar quad-core atât cu tastatură qwerty cât și fără;
2. Un sistem de operare intuitiv în stilul celui de pe BlackBerry PlayBook, dar ceva mai finisat. Să dezvolte un minim de 100 aplicații de la zero, special pentru el și să le aducă preinstalate. Mă gândesc la Gmail, YouTube, Facebook, Twitter.
3. Să-i atragă pe cei care fac jocuri și aplicații și măcar să fure privirea cu o serie de titluri. Ceva similar încearcă Nokia împreună cu EA Games pentru Windows Phone.
4. Prețuri cât mai bune.

Și poate vor avea o șansă. înclin să cred că mai degrabă vom vedea o achiziție a RIM și mai puțin o explozie a gigantului candian.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×