Tim Cook - cel mai bine plătit CEO din SUA

Autor:  | Publicat în:  Apple 805 ori
<b>Tim Cook - cel mai bine plătit CEO din SUA</b>Apple și-a recompensat regește noul CEO după cum spune un studiu al Wall Street Journal. A adunat 378 milioane dolari în 2011. Cea mai mare parte din sumă a veni din acțiunile dăruite în aprilie 2012 - 1 milion. &nbsp; Salariul său de bază se...

Apple și-a recompensat regește noul CEO după cum spune un studiu al Wall Street Journal. A adunat 378 milioane dolari în 2011. Cea mai mare parte din sumă a veni din acțiunile dăruite în august 2011 - 1 milion.

Salariul său de bază se ridică la 900.000 de dolari și bonusurile anuale îi mai aduc încă pe atât. Spre comparație salariul lui Steve Jobs era simbolic de 1 dolar. Trebuie specificiat că pachetul de 1 milion de acțiuni este văzut ca o compensație pe 10 ani și pe viitor s-ar putea ca Tim Cook să nu mai apară pe prima poziție în topul celor mai bine plătiți CEO.

Poate părea o sumă fabuloasă, dar dacă ne gândim la suma pe care o deține Apple în cont devine o valoare mică - au aproximativ 100 miliarde dolari în stoc și valoarea companiei a trecut de 500 miliarde dolari.

Și să vedem cum arată topul după prima poziție deținută de Tim Cook de la Apple:

2. Larry Ellison - Oracle - 76 milioane dolari;
3. Les Moonves - CBS - 69.3 milioane dolari;
4. Ron Johnson - J.C. Penny - 53.6 milioane dolari;
5. Sanjay Jha - Motorola Mobility - 46.6 milioane dolari.

Se spune că Sanjay Jha ar primi 61.2 milioane dolari după ce se va îndeplini achiziția Motorola Mobility de către Google - în maxim 2 zile se va finaliza acest proces complex.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×