Tim Cook - cel mai bine plătit CEO din SUA

Autor:  | Publicat în:  Apple 793 ori
<b>Tim Cook - cel mai bine plătit CEO din SUA</b>Apple și-a recompensat regește noul CEO după cum spune un studiu al Wall Street Journal. A adunat 378 milioane dolari în 2011. Cea mai mare parte din sumă a veni din acțiunile dăruite în aprilie 2012 - 1 milion. &nbsp; Salariul său de bază se...

Apple și-a recompensat regește noul CEO după cum spune un studiu al Wall Street Journal. A adunat 378 milioane dolari în 2011. Cea mai mare parte din sumă a veni din acțiunile dăruite în august 2011 - 1 milion.

Salariul său de bază se ridică la 900.000 de dolari și bonusurile anuale îi mai aduc încă pe atât. Spre comparație salariul lui Steve Jobs era simbolic de 1 dolar. Trebuie specificiat că pachetul de 1 milion de acțiuni este văzut ca o compensație pe 10 ani și pe viitor s-ar putea ca Tim Cook să nu mai apară pe prima poziție în topul celor mai bine plătiți CEO.

Poate părea o sumă fabuloasă, dar dacă ne gândim la suma pe care o deține Apple în cont devine o valoare mică - au aproximativ 100 miliarde dolari în stoc și valoarea companiei a trecut de 500 miliarde dolari.

Și să vedem cum arată topul după prima poziție deținută de Tim Cook de la Apple:

2. Larry Ellison - Oracle - 76 milioane dolari;
3. Les Moonves - CBS - 69.3 milioane dolari;
4. Ron Johnson - J.C. Penny - 53.6 milioane dolari;
5. Sanjay Jha - Motorola Mobility - 46.6 milioane dolari.

Se spune că Sanjay Jha ar primi 61.2 milioane dolari după ce se va îndeplini achiziția Motorola Mobility de către Google - în maxim 2 zile se va finaliza acest proces complex.

⚡ Vă ținem la curent cu informații legate de Black Friday, dar și cu produse la reduceri excelente aici. (Live Blogging Black Friday 2018)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×