Tim Cook: "sunt multe componente de iPhone produse în SUA, creăm joburi"

1.111 ori
<b>Tim Cook: "sunt multe componente de iPhone produse în SUA, creăm joburi"</b>Tim Cook a făcut o declaraţie inedită la acest final de săptămână, insistând că o parte din componentele de iPhone sunt realizate şi în SUA. Oficialul Apple a fost intervievat de către MSNBC şi Recode în cadrul unui program numit...

Tim Cook a făcut o declaraţie inedită la acest final de săptămână, insistând că o parte din componentele de iPhone sunt realizate şi în SUA. Oficialul Apple a fost intervievat de către MSNBC şi Recode în cadrul unui program numit "Revolution: Apple Changing the World".

Pe parcursul înregistrării Cook a discutat despre relaţia Apple cu producătorii chinezi, dar şi cu alte companii internaţionale care produc iPhone-uri. Cook a vrut să facă publicul să treacă dincolo de percepţia "made in China" şi a amintit că protecţia de sticlă spre exemplu vine de la producătorul american Corning. Cipurile Broadcom de la interiorul telefoanelor vin din fabrici din Texas, iar sistemul de cameră TrueDepth este asamblat tot în Texas.

Toate componentele sunt apoi trimise în China pentru asamblarea finală. Apple a beneficiat de scutiri de taxe printr-o decizie a administraţiei Trump şi ca replică a creat 20.000 de locuri noi de muncă în cadrul companiei şi în cadrul partenerilor şi furnizorilor săi americani. Declaraţiile lui Cook ar putea veni şi pe fondul presiunilor puse de Trump insistent în ultima vreme ca Apple să realizeze şi o fabrică în State.

Cook e ferm şi insistă că nu are nevoie de presiune politică şi că Apple deja făcea asta. A jucat şi cartea patriotismului, afirmând că Apple putea fi creată doar în SUA, că iubeşte această ţară şi că "suntem patrioţi". Întregul interviu va fi difuzat pe 6 aprilie pe MSNBC. Oricât de mult ar insista CEO-ul Apple pe patriotism, dacă Foxconn are o zi proastă şi îşi relaxează puţin muşchii, producţia de iPhone ar putea fi ciuntita grav de tot, deci tot China rămâne de bază.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×