Tizen OS ar fi plin de găuri de securitate, conform unei analize Motherboard

1.520 ori
<b>Tizen OS ar fi plin de găuri de securitate, conform unei analize Motherboard</b>Potrivit unei analize a celor de la Motherbord, se pare că sistemul de operare Tizen OS ar fi plin de găuri de securitate - OS ce îl regăsim pe smartwatch-urile, televizoarele și pe telefoanele celor de la Samsung. Vestea că acest software este plin de

Samsung foloseşte Tizen OS de ceva vreme pe televizoarele şi ceasurile sale, dar şi pe unele smartphone-uri. Platforma nu e îndeajuns de populară în zona mobile pentru a le face probleme cu Google şi aparent nu e nici cea mai sigură din lume. Un raport al celor de la Motherboard indică faptul că există numeroase vulnerabilităţi de securitate pe Tizen OS.

Mai mult decât atât, ei au numit platforma "visul unui hacker". Nu e prima oară când asociem Tizen cu probleme de securitate, mai ales de când Wikileaks a dezvăluit că televizoarele Samsung cu acest software pot monitoriza utilizatorii, dar asta doar dacă hackerii aveau acces fizic la TV. Problema e că Motherboard a găsit şi alte probleme mai serioase.

Un cercetător în domeniul securităţii din Israel a descoperit nu mai puţin de 40 de vulnerabilităţi zero day in Tizen, care ar permite hackerilor să controleze de la distanţă milioane de terminale la nivel global. Expertul, pe numele său Amihai Neiderman a declarat că "acesta e cel mai prost cod pe care l-a văzut" şi că "se vede că nimeni care înţelege securitatea nu a aruncat o privire asupra acestui cod".

Marea problemă e chiar Tizen App Store, care a fost testat de Neiderman şi a livrat cod malware către televizorul său Samsung fără pic de efort. Astfel, prin magazin se pot aduce hackurile pe terminale foarte uşor. Problemele au fost replicate pe televizoare, telefoane şi ceasuri smart, codul fiind serios compromis. Samsung ar fi luat legătura cu Neiderman şi lucrează acum la patchuri pentru aceste probleme şi o relansare a lui Tizen.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×