Utilizatorii români de internet mobil au generat anul trecut 71.000 TB trafic de date; ANCOM are mai multe detalii

1.713 ori
<b>Utilizatorii români de internet mobil au generat anul trecut 71.000 TB trafic de date; ANCOM are mai multe detalii</b>Este vremea ca astăzi să aruncăm o privire asupra celui mai nou studiu realizat de către ANCOM, fiind vorba aici despre un raport care ne oferă informații referitoare la traficul de internet fix și mobil generat anul trecut. Mai mult sau mai puțin

Un nou studiu marca ANCOM ajunge astăzi la îndemâna noastră, unul ce include cifre interesante despre popularitatea internetului fix și mobil în cursul anului trecut. Aflăm din start faptul că în primele șase luni din 2016, utilizatorii români au generat un trafic de aproape 2.7 milioane de TB - asta prin intermediul unui număr total de peste 19 milioane de conexiuni de internet fix și mobil în bandă largă.

ANCOM

Cu toate că din ce în ce mai multe persoane utilizează mobilul sau tableta pentru accesarea internetului, traficul de pe aceste echipamente reprezintă doar 3% din total. Pe viitor însă, se așteaptă ca România să urmeze trendul previzionat la nivel european și anume traficul de date mobile să crească vertiginos, chiar de 8 ori până în 2020.

Iată și alte detalii interesante dezvăluite de acest studiu:

Conexiuni - conexiunile mobile de bandă largă de pe care s-a realizat trafic în prima jumătate a anului 2016 au crescut cu 15%, până la 14,8 milioane, în vreme ce conexiunile fixe au înregistrat o creștere de 5% până la 4,3 milioane conexiuni, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

ANCOM

Infrastructură de conectare - conectarea la internet fix în bandă largă se face la viteze de transfer mari și foarte mari în România, folosind o infrastructură performantă care permite ca mai mult de jumătate (56%) din conexiunile fixe să atingă viteze best-effort de cel puțin 100 Mbps, 31% viteze best-effort între 10 Mbps și 100 Mbps, cu doar 13% conexiuni ce permit viteze de 10 Mbps sau mai mici. 

Aflăm că statisticile europene de la jumătatea anului 2016 arată că România se situează pe locul întâi în UE în ceea ce privește numărul de conexiuni de cel puțin 100 Mbps. De asemenea, este menționat faptul că numărul de conexiuni active 4G a ajuns la 3,7 milioane la jumătatea anului trecut, față de 1,4 milioane conexiuni înregistrate la jumătatea lui 2015. Acestea reprezintă mai mult de un sfert din totalul conexiunilor de internet mobil în bandă largă.

Trafic - din câte se menționează aici, prin intermediul conexiunilor fixe, utilizatorii români au generat în primul semestru al anului 2016 un trafic total de download și upload de 2,6 milioane TB, cu un consum mediu lunar per utilizator de 101 GB. Prin intermediul echipamentelor mobile s-a înregistrat un trafic de 71.000 TB, traficul mediu lunar per conexiune mobilă aproape dublându-se față de primul semestru din 2015, de la 0,33 GB la 0,63 GB. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×